El sindicat de la policia demana la dimissió de Joan Torra, que diu que no ho farà

Els representants dels policies demanen la dimissió “dels seus càrrecs” per afirmar que cobren la tretzena paga

El sindicat de la policia demana la dimissió de Joan Torra, que diu que no ho faràFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat de policies (CFPA) ha demanat la dimissió “dels seus càrrecs” al president dels representants dels bombers (ABA), Joan Torra, per haver afirmat que els primers cobren la tretzena paga quan “no és cert”, perquè no tenen desplegat el reglament que ho hauria de permetre. Aquesta demanda, feta a través d’un comunicat, han generat la resposta de Torra, el qual, després de negar que ho vulgui fer, acusa els policies d’haver-lo mal interpretat perquè no es referia pròpiament al reglament, sinó als complements que reben, que sí que es poden cotitzar. “És cert que l’únic reglament desenvolupat és el dels bombers i per tant som els únics que el cobrem, però igual no deuen saber llegir perquè el que vaig dir és que dins del reglament de la mútua, ells i altres cossos com els penitenciaris o nosaltres mateixos podem cotitzar un complement que es paga en una tretzena paga”, explica. El president de l’ABA remarca la diferència entre complement i reglament perquè entén que és aquí on s’ha generat la polèmica. “Ells cobren un complement específic en tretze mensualitats igual que nosaltres. Forma part del nostre sou. Ara, una altra cosa és que parlem d’especialitzat i aquí només som els bombers qui ho cobrem.”

Etiquetes:

En el comunicat dels policies, els seus representants afirmen que “el senyor Torra falta a la veritat en les seves manifestacions [...] i el que no permetrà el CFPA és que s’utilitzi el cos per defensar les seves demandes, fent públiques afirmacions que no tenen res a veure amb la realitat”. També es mostren “tristos i enutjats perquè alguns representants demostren que els principis de representativitat pels quals van ser escollits no formen part de les seves prioritats”. Per tot això, “deixem a la seva voluntat i als seus principis l’acció de dimitir dels seus càrrecs, ja que el Sr. Torra no pot continuar tenint la confiança del nostre col·lectiu com a representant de les comissions en les quals participa”. Aquesta darrera frase és a la qual Torra ha respost comentant que no tindria problema a fer-ho, però que sent el suport de la resta de cossos a la plataforma sindical. “Em diuen que he de fer un pas al costat i no tinc problemes a fer-lo perquè seria el més fàcil, però la resta de sindicats em diuen que no ho faci.” Malgrat que no sigui la primera que li comenten, “de fet ja m’ho diuen des de fa temps”, Torra sí que es mostra decebut perquè “a un membre que defensa la seva postura, ara li demanen la dimissió, i com que la resta no ho vol, la seva posició a la plataforma pot quedar en entredit. Sembla que en lloc de tenir la lluita contra el Govern la tenim entre nosaltres”.

A aquesta situació cal sumar-hi que els representants del SEP i dels treballadors de l’administració general (Sipaag) han abandonat la plataforma. En aquest sentit, Torra no veuria improbable que el CFPA seguís el seu exemple, especialment després que s’hagin reunit amb aquests col·lectius amb unes condicions que la resta no va acceptar. “Al final, han estat els únics que s’han vist amb ells quan volien veure’ns a tots però exigien que fos sense mi”, indica.

tracking