x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Carles Naudi

“Se'ns ha obert un horitzó molt millor del que podíem esperar”

EL CONSELLER GENERAL MASSANENC CONSIDERA QUE ESTAR A GOVERN PERMET TIRAR ENDAVANT LES ACCIONS DE CC AMB MÉS FACILITAT I VEU EL TRIPARTIT COM A GARANT D’UNA MAJOR ESTABILITAT
Carles Naudi defensa la figura del conseller general i diu que mai ha volgut anar a Govern.

“Se'ns ha obert un horitzó molt millor del que podíem esperar”

Carles Naudi defensa la figura del conseller general i diu que mai ha volgut anar a Govern.

C. FANECA
Actualitzada 27/05/2019 a les 08:43
Des de les eleccions del 7 d’abril Ciutadans Compromesos (CC) ha passat per diversos estadis, de l’eufòria per la victòria i erigir-se com la clau del Govern de Demòcrates (DA), a aglutinar al pacte Liberals d’Andorra (L’A). Ara, ja a Govern, Ciutadans Compromesos té grup parlamentari propi presidit per Carles Naudi.

Està satisfet de com s’ha resolt el panorama després de les eleccions?
Vam fer un resultat raonablement bo a la Massana, però no estaven a les nostres mans els resultats a altres parròquies. La gent pensa que estaríem més eufòrics si haguéssim estat els únics a poder donar la governabilitat, però avui dia crec que la solidesa política és encara major. Hi ha tres forces implicades al Govern i això als andorrans i a les andorranes els dóna garanties d’una major estabilitat.


Serà complicat arribar a consens entre tres forces?

Tothom ha d’entendre quina és la seva part de pes perquè les coses passin per consens. Ni uns per ser més han de voler fer passar sempre la seva idea, ni altres per ser menys han de resignar-se. Andorra no és un país habituat als consensos i hem de veure si acaba funcionant. Esperem que sigui així.

Li agrada la composició del Govern?
Per un costat l’executiu representa la voluntat que hi hagi una mica de continuïtat per part de DA, però és una continuïtat que la llegim des d’un punt de vista renovat. L’herència és només en la part dels joves. Els que portaven més temps són persones que han donat relleu a altres companys. Si el cap de Govern s’hi troba còmode i creu que són persones que li mereixen confiança, si tots els partits ens trobem representats i satisfets amb la composició i fem la feina amb solvència, tots podem estar contents més enllà de les sigles.


Li van oferir algun ministeri?

Hi ha més rumorologia que oferiments. Mai he volgut anar a Govern. El Consell General és on s’ha parlat i escoltat tots els problemes del país, és on estan les cinc forces representatives i crec que ha de tenir més protagonisme. Per mi és el pal de paller de les institucions andorranes. El consell té un component molt més estratègic a llarg termini i és on vull participar.

Entén la postura de Josep Pintat de no entrar al Govern?
La respecto moltíssim. El senyor Pintat i els tres consellers que l’acompanyen actuen com ells creuen que és coherent amb el seu criteri. Nosaltres creiem que si volem fer complir totes les accions que portàvem al programa tenim més possibilitats de fer-les possibles participant al Govern. Són maneres diferents de posar en funcionament el que les persones han votat.


Tenir grup parlamentari també permet complir les accions.
Ens permet tirar endavant temes amb proposició de llei que si no en tinguéssim seria més difícil. Se’ns ha obert un horitzó molt millor del que podíem esperar el 7 d’abril fruit de negociar.

Quines són les prioritats de la vuitena legislatura?
Crec que hi ha prioritats transversals per sobre d’ideologies. Una és que el país no faci dèficit, gestionar bé l’economia i les finances públiques. A més, per a nosaltres la legislatura s’ha d’enfocar des d’un punt de vista estratègic de potenciar l’economia. Cal incidir a fer una obertura econòmica i crear un marc jurídic fiable.

L’avortament és un punt on s’ha trobat consens.
Va haver-hi diàleg i s’ha arribat a un punt moderadament satisfactori. Ens satisfà la situació en la qual s’ha quedat. Creiem en el dret de totes les persones però també en la defensa de la constitució i institucions.

Com explica als seus electors el pacte amb L’A després del desacord la darrera legislatura?
Nosaltres no vam anar contra ningú, ni vam criticar L’A ni PS. Oferíem diàleg i consens perquè no sabíem si volíem garantir la governabilitat o posar-nos d’acord en una força alternativa de consens. Després de les eleccions vam obrir diàleg amb totes les forces per intentar assolir el grup parlamentari i intentar contribuir en la governabilitat.

Està còmode el votant de CC amb aquest panorama?
A l’assemblea que es va fer abans de la investidura del cap de Govern tothom va votar a favor del pacte. Això per a mi és un símptoma molt clar.

Com es presenta el futur de cara a les comunals?
Ara mateix s’obre un escenari de futur encara més interessant. Amb aquest caminar conjunt pensem que la candidatura que es presenti al desembre pot tenir encara una mica més de recolzament. Això també satisfà moltes persones de CC.

Per quines accions de la Massana lluitaran?
Reclamarem poder fer quelcom amb la casa Parramón, fer una voravia a la carretera que puja fins a Arinsal per poder creuar la parròquia a peu i millorar els accessos a pistes.
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts