Govern

Pons, Chato i Rossell seran nomenats secretaris d'Estat

L’excònsol menor assumirà Participació Ciutadana i Gallardo i Calvó promocionen a segon d’Economia i Medi Ambient els fins ara directors de departament

Pons, Rossell i Chato seran nomenats secretaris d'Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estructures dels diferents ministeris del nou Govern encapçalat per Xavier Espot comencen a agafar forma amb l’elecció dels Secretaris d’Estat. Fins ara només Landry Riba ha accedit aquesta categoria com a responsable d’Afers Europeus, que depèn directament del cap de l’exectiu. Jordi Gallardo, titular de Presidència, Economia i Empresa i Sílvia Calvó, de Medi Ambient i Agricultura ja han decidit qui seran els números dos del ministeri. I ambdós han optat per promocionar els que fins ara eren directors de departament. El líder dels Liberals ha escollit el que era el director de pressupost i patrimoni a Finances, Salustià Chato com a Secretari d’Estat. El polític liberal va concòrrer a les eleccions del 2015 al capdavant de la llista parroquial d’Andorra la Vella. Es va donar la circumstància que es va enfrontar al seu cap Jordi Cinca, que liderava la candidatura de DA i que es va acabar imposant. El nou Secretari d’Estat ha sigut membre de la comissió de seguiment del pla de pensions de la funció pública.

Calvó, que repeteix al Ministeri, ha optat per promocionar a Secretari d’Estat Marc Rossell, que fins al moment era el Director de Medi ambient i Sostenibilitat. Per sota seu hi haurà tres directors: Sílvia Ferrer a Medi Ambient, Dot Jordi a Agricultura, mentre que el d’Energia encara està per determinar. L’estructura del ministeri es completa amb els banders, on ha confirmat l’actual director del cos Miquel Rossell, que dependrà directament de la política de DA.

Una tercera Secretaria d’Estat recaurà a mans de Marc Pons, que liderarà el departament de nova creació de Participació Ciutadana. Els objectius que s’han marcat és intentar implicar més els ciutadans en les decisions polítiques; de manera que serà un treball transversal que afectarà tots els ministeris. Fins ara la única iniciativa d’aquest tipus ha estat el pressupost participatiu de la cartera d’Ordenament territorial. L’excònsol menor d’Andorra la Vella dependrà de Xavier Espot.

EL COPRÍNCEP EPISCOPAL REP EL NOU GOVERN

La Seu d’Urgell. El Copríncep Joan Enric Vives va rebre ahir a la tarda al Palau episcopal el nou equip de govern encapçalat per Xavier Espot, que va assistir a la trobada acompanyat de tots els ministres a excepció de Sílvia Riva, que encara no ha jurat el càrrec. L'arquebisbe ha adreçat unes paraules a Espot en què ha encoratjat l’executiu de coalició en la tasca futura i els ha agraït l'esforç de negociació que "permet començar una legislatura amb estabilitat".

Pons, Rossell i Chato seran nomenats secretaris d'Estat

Pons, Rossell i Chato seran nomenats secretaris d'Estat

Pons, Rossell i Chato seran nomenats secretaris d'Estat

tracking