Cossos de seguretat

El ministre d'Interior confirma la cúpula policial

Josep Maria Rossell valora positivament la gestió dels darrers anys i justifica que “les coses que funcionen no cal tocar-les”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou executiu liderat per Xavier Espot mantindrà la mateixa cúpula policial que va portar les regnes del cos durant el mandat de Toni Martí. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va confirmar ahir el director, Jordi Moreno, que va assumir el càrrec el 2014. “Les coses que funcionen no cal tocar-les i si funcionen bé, doncs endavant”, va justificar durant l’acte de celebració de la patrona del cos de policia, Santa Maria Auxiliadora. Per la seva banda, Moreno va reconèixer no haver parlat amb el titular de Justícia i Interior respecte a la seva renovació i va assegurar que continuarà “treballant igual”. “És una decisió totalment política”, va recordar, i va subratllar que quan li arribi formalment la proposta “logicament” l’acceptarà. D’altra banda, el màxim dirigent de la policia va aprofitar la festivitat per insistir en la demanda que calen més efectius. Jordi Moreno va anunciar que el mes vinent hi haurà tretze nous agents que acabaran la seva formació i estaran plenament operatius, si bé va remarcar que no són suficients per cobrir les necessitats del cos.

“En faltaran més”, va destacar, tot i que es va voler mostrar prudent i no va dir “una xifra exacta”. “Jo ara el que vull veure és com queden tots aquests grups i reunir-me amb tots els comandaments per veure les necessitats que hi ha”, va adduir. En aquest sentit, Moreno va apuntar que properament es realitzaran les proves d’accés a quatre places de comandament per promoció dins del cos i va assenyalar que aquest any també es preveu l’entrada de cinc policies auxiliars. Una figura que respon a un perfil administratiu i que encara no s’havia donat al Principat.

El compromís de l’executiu

Davant d’aquestes reclamacions, Josep Maria Rossell va optar per la línia del diàleg i va transmestre el seu “compromís i el de Govern” per “destinar els esforços que siguin necessaris”. “Des del primer dia estaré obert a escoltar les necessitats del cos per complir els objectius i els reptes als quals hem de fer front en el present i en el futur”, va afegir. De fet, Rossell va anunciar, sense donar més detalls, dues noves promocions de policies i va manifestar que l’organització de la Cimera Iberoamericana el 2020 “també s’ha de tenir en compte”.

D’altra banda, el cap de Govern, Xavier Espot, es va congratular pel bon funcionament del cos, amb un “caràcter de servei públic essencial” que “s’ha convertit en un tret d’indentitat”. Espot també va dedicar part del seu discurs a exalçar el “diàleg” com a eina fonamental per “desplegar amb encert els reglaments que reconeguin i regulin les especialitats dins del cos de policia”. “Aquest nou temps ha d’estar presidit pel diàleg constant i per l’escolta mútua entre els responsables polítics i els treballadors públics”, va argumentar. En qualsevol cas, tant Espot com Rossell i Jordi Moreno van coincidir a ressaltar la tasca dels agents que ahir van rebre la condecoració pels 15, 20 i 30 anys de servei a la seguretat del Principat. El director va assenyalar que l’any passat es va intensificar la lluita contra el tràfic d’estupefaents, “un dels nostres principals objectius”, amb nombroses operacions a les zones de més afluència turística durant l’hivern. Així mateix, Moreno va celebrar que s’han destinat més recursos a la ciberseguretat per prevenir delictes de caràcter tecnològic tant patrimonials com contra les persones o de pornografia infantil. En paral·lel, el director de la policia es va referir a l’augment dels controls relacionats amb el contraban de tabac gràcies a la col·laboració amb els cossos policials veïns. “Aquestes bones relacions són essencials per lluitar contra les bandes organitzades”, va cloure.

EL "REPTE" DEL COL·LAPSE JUDICIAL

Preguntat per la situació que viu la justícia andorrana i la possible manca de personal, Josep Maria Rossell va admetre que ha rebut la sensació de diversos col·lectius, entre els quals el Col·legi d’Advocats, que la justícia està col·lapsada. “Em consta que és així i efectivament serà un dels reptes”, va dir. Precisament, el ministre va subratllar que ja s’ha “posat en contacte” amb el president del CSJ, Enric Casadevall, si bé va reconèixer que no té mesures concretes. “Penso que s’ha de veure quins projectes hi ha sobre la taula i sinó buscar un projecte sobre aquesta qüestió”, va acabar.

El ministre d'Interior confirma la cúpula policial

El ministre d'Interior confirma la cúpula policial

tracking