Reportatge

Clima de lluita sota la pluja

El grup Fridays For Future es va concentrar a la plaça del Consell General per demanar la declaració de l’estat d’emergència climàtic al Govern.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es important que continuem actuant perquè el canvi climàtic no s’atura per la pluja i nosaltres tampoc ens podem aturar”. Així de contundent va ser Mateu Bracque, un dels portaveus del moviment Fridays For Future (FFF), un grup format per una vintena d’estudiants, principalment de Lycée Comte de Foix, que es van concentrar ahir a la plaça del Consell General per demanar al cap de Govern que declari l’estat d’emergència climàtic, un “gest simbòlic”, segons Bracque, que faria de punt inicial per a dur a terme “polítiques encarades al canvi climàtic”.

Juntament amb ell, que portava la veu cantant megàfon en mà, s’hi van concentrar una vintena més d’estudiants que, tot i la pluja, es van mantenir a la plaça, la major part del temps sota una petita carpa. “És el nostre futur i som nosaltres els que l’hem de gestionar”, va manifestar Dani Morais, estudiant del Lycée, que va agrair que des del centre els donessin el dia lliure per poder assistir a la concentració. D’altra banda, la Gemma Iago va assenyalar les grans organitzacions i empreses com les culpables del canvi climàtic. “Els governs són els que haurien de posar restriccions”, va considerar. “No volen canviar-ho perquè els aporta molts diners”, hi va afegir. El moviment demana una reunió amb la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, però també amb la titular d’Educació, Ester Vilarrubla. “A les escoles no hi ha un tema per reduir els efectes del canvi climàtic”, va lamentar Bracque.

El Martí Mourelo, l’orgullós pare d’una de les portaveus, també hi va assistir. “És bo que els polítics parlin del canvi climàtic, però són paraules: han d’arribar els fets”, va sentenciar.

Clima de lluita sota la pluja

tracking