Sanitat

Rascagneres no continuarà com a president de la CASS

Marcel Prats guanya la plaça del nou director assistencial i Josep Maria Piqué continua

Rascagneres no continuarà com a president de la CASS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jean Michel Rascagneres no continuarà de president de la CASS i ja ha comunicat la decisió al nou ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. L’advocat encampadà fa quatre mesos que va comunicar al Govern que no continuaria en el càrrec per motius professionals i personals. L’excés de càrrega, segons fonts properes a l’advocat, amb la compaginació del despatx professional feia complicada la continuïtat, ja que la presidència de la Seguretat Social requereix una dedicació molt important. Joan Martínez Benazet va explicar ahir que a hores d’ara no hi ha substitut i que hauria desitjat que “Rascagneres hagués continuat, encara que s’ha de respectar la seva decisió”. El nou ministre de Salut confia que es trobi un perfil idoni i ha indicat que Jean Michel Rascagneres formava part del grup que ha impulsat la reforma sanitària.

Martínez Benazet mantindrà com a director general de l’hospital i el SAAS Josep Maria Piqué. El ministre confia en l’actual responsable per implementar els canvis de la reforma sanitària. Com a número dos de l’hospital, en el càrrec de director assistencial hi haurà Marcel Prats, que ha guanyat l’edicte convocat per a la plaça. Prats, andorrà que ha fet tota la carrera professional de gestió hospitalària a Catalunya, és l’únic candidat que es va presentar al concurs. El metge lauredià és expert en gestió hospitalària. Fins ara treballava com a adjunt a direcció i gerència, a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), i fins al 2018 havia estat director assistencial en funcions del mateix organisme. Prats disposa d’un màster de l’Esade Business School en serveis integrats de salut i és tutor i professor del màster en gestió clínica a la Universitat Oberta de Catalunya. A més, és professor de medicina de la Universitat Internacional de Catalunya.

Martínez Benazet també està buscant un secretari d’Estat de Salut tenint en compte que, en principi, Joan León deixa el càr­rec per assumir la secretaria d’Estat d’Interior. Aquest canvi no és definitiu al cent per cent, ja que Martínez Benazet considera que si finalment no es troba el perfil adequat per substituir León seria convenient que continués en el càrrec.

tracking