Política

Els nous consellers juraran el càrrec a la sessió del 4 de juny

El grup liberal proposa Sílvia Ferrer com a secretària de Sindicatura

Els nous consellers juraran el càrrec a la sessió del 4 de junyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera sessió ordinària del Consell General se celebrarà el 4 de juny i tindrà com a principals punts de l’ordre del dia el jurament dels quatre consellers que s’hi incorporen, Justo Ruiz, Berna Coma i Joan Carles Ramos, per part del grup parlamentari demòcrata, i Eva López per part del grup parlamentari liberal, tal com es va acordar ahir en junta de presidents. A la primera sessió també es durà a terme l’aprovament de la comissió permanent i l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) i l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que per reglament han de passar pel Consell General. També es va acordar la celebració de dos consells de preguntes, el 20 de juny i l’11 de juliol. La propera junta de presidents serà el 18 de juny.

L’A també va anunciar que proposa Sílvia Ferrer com a secretària de Sindicatura en substitució de Ferran Costa, que assumirà la presidència del grup parlamentari després que Jordi Gallardo fos nomenat ministre de Presidència, Economia i Empresa. Eva López, número tres de la llista nacional de L’A, suplirà la vacant de Gallardo.

La subsíndica, Meritxell Palmitjavila, va anunciar la distribució de les presidències. DA presidirà la comissió d’Afers Socials i Igualtat; la d’Economia, Agricultura, Indústria, Comerç i Turisme; la de Justícia, Interior i Afers Institucionals, i la de Finances i Pressupost. El PS, la presidència de Sanitat i Política Exterior. L’A presidirà Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, i terceravia, Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient.

tracking