mobilitat

Els comuns homogeneïtzaran tots els passos de vianants

Destaca la utilització de pintures que afavoreixin l’adherència dels vehicles

Els comuns homogeneïtzaran tots els passos de vianantsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Mobilitat del Govern està desenvolupant un nou reglament per regular els passos de vianants a les set parròquies. Així ho va afirmar ahir el cap del servei, Jaume Bonell, que va explicar els detalls d’aquesta nova normativa en el marc de la campanya de seguretat viària que han impulsat l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) i el Govern.

L’objectiu, segons va indicar Bonell, és que tots els passos de vianants del país, dels quals “el 95% pertanyen als comuns”, es regeixin per un mateix reglament quant a aspectes com la senyalització o la pintura del terra. Aquest és el punt més destacat de la nova normativa, ja que molts passos de vianants estan fets amb una pintura que pot ser lliscant en determinades condicions, la qual cosa posa en perill la circulació dels vehicles, especialment els de dues rodes. Així, la nova normativa buscarà homogeneïtzar tots els passos de vianants perquè tinguin una textura més rugosa que afavoreixi l’adherència de les bicicletes i de les motocicletes.

Seguretat amb dues rodes

El nou reglament dels passos de vianants es treballarà durant el primer any de la campanya de seguretat viària, que es va posar en marxa ahir i que centrarà la seva atenció en els vehicles de dues rodes durant el 2019. L’objectiu de la campanya és reduir el nombre d’accidents mortals a zero, una xifra que ja es va assolir l’any 2016. Per aconseguir-ho, els diferents actors de la mobilitat del país portaran a terme una sèrie d’accions de conscienciació i prevenció durant els propers tres anys.

tracking