Estadística

El nombre d'aturats puja per quart mes consecutiu

El nombre d'aturats puja per quart mes consecutiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’aturats va tornar a pujar a l’abril, sent el quart mes consecutiu que creix. El nombre global de demandants en recerca de feina a final del mes d’abril va ser de 454 persones, que es tradueix en un 3,9% més respecte al mes anterior. La xifra també creix amb referència al mateix període de l’any anterior. D’altra banda, durant l’abril es va revertir la tendència negativa de llocs de treball oferts pel servei d’Ocupació que es va registrar des del desembre del 2018, situant-se a l’abril en 912 llocs de treball oferts, un 8,3% més que el mes de març. Els homes segueixen sent els demandants en recerca més nombrosos, arribant al 54,2%, mentre que el 45,8% són dones.

D’altra banda, el servei d’Estadística de Govern també va publicar les dades del mercat laboral del febrer passat. El nombre total d’assalariats durant aquell mes va ser de 41.905 persones, amb una variació positiva del 2,4% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què n’hi va haver 40.932. Els sectors de la construcció (+10,7%), immobiliaris i de serveis empresarials (+6,5%) i els transports i comunicacions (+5,6%) són els que van patir un augment més destacat, mentre que el sistema financer va patir una baixada del 5,6% en el nombre d’assalariats.

Finalment, la variació anual de l’índex de preus de consum (IPC) en base 2017 corresponent al mes passat és del +1,3%, que comporta un augment del 0,2% respecte a les xifres de fa un any.

tracking