Reportatge

El Mercedes que mai va arribar

La fiscalia demana tres anys de presó per estafa per a un home que va vendre un cotxe per 66.000 dòlars però que mai va entregar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comprar un llibre per Internet i que no arribi no deixa de ser una molèstia, però comprar un Mercedes per 66.000 dòlars i que no se sàpiga res del vehicle es converteix en un problema. És el que li va passar a un home el març del 2013, quan va contactar amb el venedor d’un vehicle anunciat a Internet. L’home, interessat pel cotxe, va fer una transferència de 66.000 dòlars, uns 60.000 euros al canvi actual, però el Mercedes no va arribar mai al país. El seu cas va ser jutjat ahir per Tribunal de Corts.

Segons la fiscal, al perjudicat se li va tornar a demanar una segona quantitat de diners per repatriar els documents del cotxe des de Xipre, però el comprador es va adonar que podia estar sent víctima d’una possible estafa, fet pel qual es va tirar enrere i va demanar que li tornessin els diners. El venedor va manifestar que no hi havia cap problema per anul·lar el contracte i que li retornarien els diners. No obstant això, passat un temps, l’acusat no va tornar a contestar. Un oficial d’enllaç de la Interpol va verificar que les dades bancàries del compte al qual es va fer la transferència cor­responien a l’empresa que havia de dur a terme el transport del vehicles des de Xipre i que l’administrador era l’acusat. Es va contactar amb l’home, que va admetre ser l’administrador únic de la societat, però va negar haver-se quedat amb els diners.

El ministeri fiscal va sol·licitar una pena de tres anys de presó ferma per al processat, que no va comparèixer al judici, i que va ser acusat del delicte major d’estafa qualificada. La fiscal també va sol·licitar el pagament d’una indemnització de 66.000 dòlars en concepte de responsabilitat civil. La defensa va acceptar el delicte i va deixar en mans del tribunal la pena a imposar.

tracking