Comerç

Satisfacció al Pas per la reobertura de l'RN-22

El bon ritme dels treballs que s’han dut a terme a la zona afectada per l’esllavissada va permetre obrir l’accés a França amb doble sentit de circulació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants del Pas de la Casa van mostrar-se entre contents i alleujats davant la reobertura de l’RN-22 d’accés a França, que es va dur a terme ahir després de romandre tancada des del 27 d’abril passat. Les bones notícies van arribar al matí, quan el prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, va comunicar al cap de Govern, Toni Martí, la possibilitat de permetre la circulació en doble sentit dels vehicles a partir de les cinc de la tarda amb una limitació temporal de 30 quilòmetres per hora. L’avançament dels treballs d’estabilització del terreny per garantir la seguretat de la zona va possibilitar la reobertura de l’accés abans del previst. No obstant això, els treballs continuaran amb la reconstrucció dels talussos i la treta de pedra.

El president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jaques Carrié, va agrair a Govern i les autoritats franceses la feina feta, però va recordar que el que ha passat ha de servir per treballar en millores. “Hem d’aprofitar-ho per mirar de fer una carretera a la Solana com estava previst i tornar a fer un estudi de si és possible fer-la o no”, va sol·licitar. El president de l’Associació de veïns i comerciants del Pas, Òscar Ramon, es va mostrar content per la nova situació i va destacar el doble sentit de circulació. “El vam demanar per evitar que hi hagués embussos”, va explicar. Durant la tarda d’ahir el flux de vehicles va ser una constant, tant de pujada com de baixada. Fins i tot, abans d’obrir la barrera, ja hi havia una cua d’automòbils esperant per passar.

Els divuit dies que la carretera va estar tancada al pas de vehicles per l’esllavissada van afectar, en especial, els comerciants del Pas de la Casa, que van veure com el nivell de vendes va baixar dràsticament davant la poca afluència de visitants que arribaven al poble. “Ho vam passar molt malament”, va manifestar el Sandhu, fill del propietari de la botiga Sonia Nova, que explica que van obrir la botiga tots els dies tot i que no venia ningú. “Estem molt contents per la feina feta, és una bona notícia”, va explicar el comerciant del Pas. El Sandhu es va mostrar alleujat de poder treballar després de dues setmanes en què no van poder fer-ho ja que, segons el comerciant, la campanya de Govern perquè els andorrans pugessin a comprar al Pas no es va notar. Té la mateixa sensació la Cris, treballadora d’L&D Esports, que manifesta que la campanya no s’ha notat. La sensació de la Mayla, encarregada de la botiga Nikki Shop, és diferent, ja que destaca la solidaritat per part dels andor­rans. “Ens va anar genial”, va dir la Mayla, que resumeix en una paraula la reobertura de l’RN-22: “Al·leluia!” La botiga de roba on treballa no va tancar cap dia ja que encara hi havia clients “valents” que feien tota la volta per a comprar. Els comerciants admeten que és “impossible” recuperar allò perdut fins ara. La Mayla lamenta que entre el tancament de la carretera i el conflicte dels Armilles Grogues van perdre caps de setmana i ponts, com els de l’1 i el 8 de maig.

Satisfacció al Pas per la reobertura de l'RN-22

Satisfacció al Pas per la reobertura de l'RN-22

tracking