El TC anul·la dos articles de la Llei de Funció Pública

Els magistrats consideren que els articles del Comitè Tècnic d'Organització i Gestió i de l'horari de treball són inconstitucionals perquè s'han de fixar per llei i no per via reglamentària

El TC anul·la dos articles de la Llei de Funció Pública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Constitucional ha declarat nuls els articles 11.4 i 72 de la Llei de Funció Pública aprovada el 17 de gener perquè vulneren la Carta Magna en preveure una regulació per via reglamentària que afirmen els magistrats que s'ha de fixar per llei. La sentència de l'Alt Tribunal respon al recurs presentat contra la normativa pels consellers Liberals i del Partit Socialdemòcrata de la legislatura passada.

Els magistrats argumenten que l'article 11.4 que regula el Comitè Tècnic d'Organització i Gestió que s'encarrega de la classificació del sistema de llocs de treball entre d'altres i que preveu que els representants dels treballadors públics siguin presents com a observadors sense veu ni vot és inconstitucional perquè no es determina per llei la composició d'aques òrgan.

El segon article declarat nul és el 72 que recull que els treballadors públics han de complir la jornada i l'horari de treball que es determinin reglamentàriament i els magistrats del TC consideren que no s'ajusta a la Constitució perquè s'ha de fixar per llei, en compliment de l'article 40 de la Carta Magna.

La sentència del TC rebutja la vulneració de drets fonamentals en altres quatre articles i pel fet que el Govern no convoqués la Comissió Consultiva de Justícia, tal com al·legaven socialdemòcrates i liberals en el recurs presentat el passat 8 de març.

tracking