Debat d'investidura

Gallardo afirma que l'acord amb el PS acabava el 7 d'abril i no tenia més lligams

Gili diu que al PS tenen “la consciència tranquil·la i qui ha canvia d’opinió que doni explicacions”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Gallardo va defensar que el pacte de Govern amb els demòcrates és el que permet que “la majoria de propostes que vam fer a les eleccions es puguin tirar endavant”. Per al líder liberal, “era l’única forma viable, l’única que sumava i l’única que permetia un Govern estable”. En relació amb les queixes del PS per pactar amb DA quan havien estat en coalició a les eleccions, Gallardo va incidir que “l’acord acabava el 7 d’abril i no incloïa més lligams que fessin descartar cap entesa posterior”. Amb referència si els votants socialdemòcrates es poden sentir traïts perquè els seus vots serviran per investir Xavier Espot, el polític d’Andorra la Vella va comentar que “se’m fa difícil interpretar què és el que pot sentir cada persona”.

Rosa Gili va comentar respecte a l’acord dels liberals amb els demòcrates que al PS tenen “la consciència ben tranquil·la i els que han canviat d’opinió [liberals] ja ho explicaran”. Va fer referència al fet que els dos grups havien coincidit que calia canviar el partit que ha governat vuit anys “per la poca serietat, per la improvisació, per la falta de diàleg, perquè no escolta la gent”. La consellera socialdemòcrata veu que el discurs d’Espot continua sense fer cas “a la gent que s’ha manifestat, als pensionistes que no arriben, a la gent que té pocs recursos o als que tenen grans problemes per accedir a un lloguer a preu raonable”.

Carles Enseñat va valorar molt positivament el discurs de Xavier Espot, que “ha demostrat ser generós” per bastir “una majoria que serà àmplia, de fins a disset consellers”. El president del grup parlamentari demòcrata va destacar que l’acord amb liberals i CC ha estat fàcil per les coincidències en l’àmbit programàtic i que “el més complicat ha estat llimar els enfrontaments que van tenir lloc durant la campanya electoral”. Enseñat va qualificar el discurs de López “de ressentiment i mirant al passat”. Per a l’encampadà, “això ja ens mostra quin serà el tarannà que ens espera per a aquesta legislatura, però nosaltres defensem un projecte de futur amb disset consellers i ell un altre amb només set”.

Carles Naudi es va felicitar perquè tant Espot com López “han recollit el posicionament del programa de Ciutadans Compromesos sobre l’acord de negociació amb la Unió Europea”. Naudi feia referència a la voluntat de posar pausa i de fer un estudi de quin serà l’impacte de l’acord sobre cada sector. Va recordar que amb el PS els separen més coses, especialment en els temes fiscals. Preguntat sobre la valoració dels discursos, Josep Pintat va dir que “qui podies fer les valoracions ets tu perquè fas els articles últimament a la premsa, que ens tens en el punt de mira. Llavors potser que parlem clar. Les valoracions les farem demà”.

Gallardo afirma que l'acord amb el PS acabava el 7 d'abril i no tenia més lligams

tracking