Transport

L'Automòbil Club demana la regulació del patinet elèctric

L'Automòbil Club demana la regulació del patinet elèctricACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) considera que la convivència dels patinets elèctrics amb els cotxes i els vianants “és un repte” i per aquest motiu des de l’entitat demanen una regulació “intel·ligent”. Durant la presentació de la Jornada de mobilitat elèctrica, el director general de l’ACA, David Fraissinet, va explicar ahir que “el tema del patinet és una oportunitat i un maldecap” perquè s’ha estès cada cop més entre la població. Precisament, Fraissinet va assegurar que “l’esborrany” del nou Codi de circulació “no comptava amb els patinets”. “Hi haurà de comptar perquè cada vegada estan circulant més a tot arreu”, va considerar, i va justificar que aquests ginys “s’han de regular perquè és un risc tant per a qui és a sobre com per als vianants”. D’aquesta manera, des de l’ACA es confia que el pròxim Codi de circulació “s’adapti al patinet perquè és una novetat”.

En paral·lel, i seguint amb l’aposta per la mobilitat sostenible, David Fraissinet va remarcar que “el futur” estarà marcat pels vehicles elèctrics. En aquest sentit, el director gerent de FEDA Solucions, Xavier Forné, va recordar que a hores d’ara el Principat compta amb trenta-un carregadors i que “l’any passat es van realitzar 18.000 recàrregues a la via pú­blica”.

De fet, la intenció de la Jornada de mobilitat elèctrica, organitzada juntament per l’ACA i FEDA, que se celebrarà dissabte al Prat del Roure, comptarà amb una vintena de cotxes exposats, així com bicicletes i patinets elèctrics. Una de les novetats d’aquesta sisena edició serà la pujada amb bicicleta elèctrica al pic del Car­roi i els sortejos de dos patinets al llarg del dia.

tracking