La UEFA manté les subvencions pels nous camps

S’espera que Josep García torni a Andorra quan estableixi l’estratègia amb els seus advocats

La UEFA manté les subvencions pels nous camps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UEFA ha comunicat a la federació andorrana de futbol el seu suport pel cas de les detencions del secretari general, Tomàs Gea, del president, Víctor Santos, i la posada en cerca i captura del tresorer, Josep García. L’organisme rector del futbol europeu entén que la federació no està afectada de forma general per pràctiques corruptes i que és un cas aïllat que afecta tres directius. El fet que no s’hagi intervingut la federació, nomenant un administrador judicial, seria la prova que el funcionament és correcte més enllà de l’hipotètic enriquiment il·lícit d’alguns dels seus càrrecs que hauran de respondre davant la justícia.

La UEFA manté les subvencions per a instal·lacions esportives que havia establert, tenint en compte que són precisament aquestes partides on suposadament s’han comès les irregularitats. Cal recordar que Víctor Santos és acusat d’administració deslleial i frau en cotitzacions a la CASS, però Tomàs Gea, a banda d’aquests dos càrrecs, també és acusat d’apropiació indeguda. Aquest és el motiu pel qual Santos està en llibertat provisional amb càrrecs i Gea va ser ingressata a la presó de la Comella.

Les subvencions europees per a camps de futbol es troben fonamentalment en els dos grans projectes amb els quals estava treballant la federació i que portava personalment Tomàs Gea. El primer és la construcció d’un complex esportiu a la sortida de la Massana cap a Arinsal on ja han començat les obres per fer un camp de futbol, una pavelló poliesportiu on hi haurà una pista de futbol sala i un camp de futbol set. Aquesta última infraestructura es col·locarà damunt del sostre del poliesportiu. És el projecte més ambiciós que tira endavant la federació en molts anys i una part del pressupost arriba per la subvenció de la UEFA.

El segon projecte es troba en una fase molt més embrionària i estarà situat en la zona del càmping Internacional d’Encamp. En aquest cas es tracta d’un camp de futbol de mesures reglamentàries i amb graderies on es podrien disputar partits de futbol de la lliga nacional. Al costat també s’ubicaria un camp més petit de futbol set. L’acord just s’acaba de tancar amb els propietaris i, segons fonts properes a la federació, era el mateix Tomàs Gea qui gestionava fonamentalment el projecte. En principi, segons les mateixes fonts, cap dels dos projectes quedaria afectat per l’afer, més enllà dels problemes de traspàs d’informació dels assumptes que portava personalment Gea.

D’altra banda, els clubs que formen la federació han avalat continuar funcionant amb nornalitat amb la perspectiva de fer eleccions en uns mesos per canviar el president Víctor Santos. De moment, però, s’està a l’espera de tenir més informació dels fets.

tracking