Educació

El perfil d'estudiant virtual és d'un treballador d'uns 35 anys

Nicolau diu que la formació en línia és un complement per als professionals en actiu

El perfil de l'estudiant virtual és un treballador de 35 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El perfil majoritari del centenar d’alumnes que estan cursant estudis virtuals a la Universitat d’Andorra (UdA) és el d’un professional en actiu d’uns 35 anys i resident al Principat. Així ho assegura el rector del centre de Sant Julià de Lòria, Miquel Nicolau, que explica que les persones que es decanten per formacions en línia són treballadors que “volen estudiar alguna altra cosa” o “gent que més tard del que és normal vol fer una titulació”. Per contra, continua, “els estudiants de 18 anys són la gran part” de les formacions presencials de l’UdA, que compten amb uns quatre-cents inscrits.

D’aquesta manera, segons argumenta Nicolau en declaracions al Diari, el desenvolupament i la consolidació de l’àrea virtual de la Universitat té l’objectiu de “donar un complement i sortida a la gent que no pot assistir presencialment” a classes. En qualsevol cas, el rector recorda que en un futur “cada vegada les modalitats d’ensenyament seran més mixtes entre virtual i presencial”. “La diferència es dilueix més”, vaticina. D’altra banda, respecte a les preinscripcions per al curs universitari 2019-2020, Miquel Nicolau apunta, a manca de dades definitives, que “de moment estan seguint la línia d’altres anys”. “L’any passat ja va ser molt bo i estem pràcticament igual i si seguim així creixerem en estudiants”, justifica.

De fet, el màxim responsable de la Universitat d’Andorra es congratula pel fet que “la majoria d’estudiants que fan titulacions que fem aquí, les fan a Andorra”. “Això ho hem estudiat”, addueix Nicolau i remarca que “cada cop més la gent que vol fer una titulació que oferim nosaltres es queda aquí”. D’altra banda, Nicolau es refereix a l’èxit dels cursos, postgraus i seminaris de la formació continuada, que comptem amb uns “1.300 estudiants”. “Això demostra que estem plenament integrats i donem servei als sectors professionals del país”, acaba.

QUÈ HA DIT

Miquel Nicolau, Rector de la Universitat d’Andorra “Això demostra que estem plenament integrats i donem servei als sectors professionals del país”

tracking