Política

SDP segueix actiu, però Bartumeu no aclareix si el liderarà

Socialdemocràcia i Progrés s’obre a la renovació després de les eleccions i escollirà la nova direcció en un congrés el 15 de juny

SDP segueix actiu, però Bartumeu no aclareix si el lideraràC.G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mal resultat obtingut per Socialdemocràcia i Progrés a les eleccions generals passades ha obert un procés de renovació i reflexió en el si de la formació. Així ho va explicar el líder d’SDP, Jaume Bartumeu que, juntament amb la resta de membres de l’executiva, va dimitir durant el Consell Nacional que el partit va celebrar ahir. En qualsevol cas, però, el fet d’haver quedat fora del Consell General no ha desanimat els progressistes, que asseguren que el partit continua endavant. En aquest sentit, Bartumeu va explicar que la setmana vinent s’obrirà “un període per a totes les persones que estiguin interessades a presentar una candidatura a la Comissió Política Nacional”. “Tothom que sigui del partit pot optar a la renovació dels òrgans de direcció”, va subratllar.

D’aquesta manera, a partir d’ara l’excap de Govern exercirà de president en funcions del partit fins al pròxim 15 de juny, quan SDP celebrarà un congrés en què s’escolliran els nous càrrecs directius. Malgrat l’escenificació de la roda de premsa, en què el líder progressista va comparèixer envoltat per una vintena de militants del partit, Jaume Bartumeu va rebutjar aclarir si es tornarà a presentar per mantenir les regnes d’SDP. “No ho tinc decidit”, va reconèixer, i va apuntar que a hores d’ara tampoc hi ha hagut cap membre de Socialdemocràcia i Progrés que hagi fet un pas endavant. De fet, Bartumeu va afirmar que no ha “trobat” un “sector crític” i va apuntar que no té “cap preferència” en cas que hi hagi un canvi en l’executiva. “Hem analitzat les eleccions i hem constatat que el que ens convé és que la nostra gent pugui renovar els òrgans de direcció”, va sentenciar. En aquesta línia, Jaume Bartumeu va lamentar que “la conclusió és que les eleccions ens han donat un resultat dolent”, si bé va considerar que SDP té “un bon programa polític i un bon projecte”. No obstant això, preguntat per les perspectives de cara a les eleccions comunals del desembre, Bartumeu va afirmar que aquesta qüestió “haurà de ser analitzada en un congrés que farem el mes de setembre”.

Ara, va continuar, els progressistes treballaran per “modificar els plantejaments de presentació i comunicació de les nostres propostes”. Precisament, el president en funcions d’SDP va reconèixer que l’objectiu amb la candidatura de Josep Roig era “mantenir” i fins i tot “ampliar” la representació parlamentària. Amb tot, l’excap de Govern va considerar que la campanya es va encarar de manera adequada, tot i que va manifestar que qui va “cridar més fort va ser el més escoltat”.

Crítiques als Liberals

Pel que fa al pacte entre PS i L’A a les territorials, l’excap de Govern el va titllar de “pantomima”. “Tampoc ens hauria agradat entrar en una pantomima de coalició per anar contra el Govern sortint per acabar aliant-se amb el Govern entrant”, va criticar referint-se als liberals i al seu possible executiu de coalició amb DA. “No han trigat més d’un mes per demostrar-nos que teníem raó i els liberals han tornat a casa seva, que és el paraigua de DA”, va dir.

tracking