Investiguen els pagaments en efectiu de la federació

Els directius han hagut d’explicar les quantitats pagades en metàl·lic quan es viatjava

Investiguen els pagaments en efectiu de la federacióF. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia està investigant els pagaments en efectiu que feia constantment la Federació Andorrana de Futbol i que sovint estaven relacionats amb les despeses que es feien quan viatjava algun dels diferents equips. El funcionament del pagament en despeses es feia en metàl·lic i per tant cada cop que hi havia un desplaçament s’anava al banc, ho feien diferents persones, i es treien en ‘cash’ importants quantitats de diners per fer els pagaments. Aquesta constant retirada de diners en efectiu del banc i com es controlava és un dels temes en els quals hi havia sospites. És molt possible, segons fonts policials, que algun banc hagués donat una alerta per l’excessiu moviment de diners en metàl·lic.

Etiquetes:

Respecte a aquests moviments, segons fonts properes a la Federació, va haver de respondre el director esportiu de la Federació de Futbol, David Rodrigo. La Policia el va interrogar al voltant dels pagaments en efectiu i sobre com es portava el control dels diners i de la justificació de les despeses. Rodrigo va comentar el model pel qual el responsbale federatiu del viatge és l’encarregat d’anar al banc i treure la quantitat de diners que es calcula, amb un marge per sobre, que es necessitarà durant el viatge. Tal i com es van produint les despeses, per exemple quan l’equip s’atura a dinar a un restaurant, es van acumulant els tiquets dels establiments. Un cop finalitza el viatge es presenta el recull amb tota la documentació i factures de les despeses. De la quantitat amb la qual s’havia iniciat el viatge es retorna la que ha sobrat i si ha calgut afegir-ho perquè s’han produït imprevistos es compensa.

Controls a la duana

La Policia manté un dispositiu de control a la duana a l’espera del retorn del tresorer de la federació Josep García, que estava de vacances a Navarra en el moment en què es van produir les detencions. Per aquest motiu no va poder ser arrestat i ara s’està a l’espera que torni a Andorra per portar-lo davant de la Batllia. García és sospitós d’haver participat en la trama d’apropiació indeguda, administració deslleial i frau a la Seguretat Social. Els diners que suposadament haurien desviat estan relacionats amb la construcció dels camps de futbol de la Borda Mateu. Per aquest afer potser haurà de declarar gent relacionada amb les empreses que van participar-hi.

tracking