TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Política

Pintat no vol pactes i facilita l'acord entre demòcrates i liberals

El polític lauredià manifesta dubtes sobre el full de ruta presentat per Espot i anirà a l’oposició

Pintat no vol pactes i facilita l'acord entre demòcrates i liberals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap dels moviments d’aproximació dels demòcrates, fins i tot de part de l’entorn de terceravia, han funcionat i Josep Pintat manté la voluntat de no donar suport a ningú i quedar-se a l’oposició. El darrer intent perquè fructifiqués el pacte que tothom pronosticava després dels comicis va fracassar ahir en una reunió entre Xavier Espot i el polític lauredià. Pintat havia demanat que els demòcrates li presentessin un full de ruta i ahir l’escaldenc l’hi va portar. A Pintat, segons fonts properes a DA, algunes coses li van semblar bé i en d’altres discrepava. Després de dues hores i mitja de reunió Pintat es trobava exactament al mateix lloc: anar a la sessió d’investidura, escoltar els candidats i votar en conseqüència del que hagin exposat. Es pressuposa, però, segons les mateixes fonts, que el polític lauredià té la intenció d’abstenir-se.

El posicionament de Pintat posa en safata de plata a Jordi Gallardo el pacte amb els demòcrates i l’entrada a un Govern de coalició on segurament disposaran de dos ministres. Espot s’enfronta al seu primer gran problema intern des que va acceptar la candidatura per a les generals. Una part, i és difícil saber si és majoritària, dels demòcrates i l’entorn estan totalment en contra del pacte amb els liberals. L’oposició interna que ha tingut Gallardo és molt menor que la resistència contra la qual ha de lluitar Espot. És cert que l’escenari ha fet que de mica en mica la pressió dins de DA hagi baixat una mica en constatar que amb Pintat és impossible pactar perquè simplement no vol. Tot i així, bona part del partit, segons múltiples fonts, no oblida tot el que han fet els liberals en aquesta legislatura i el seu posicionament al voltant del cas BPA mentre, segons les mateixes fonts, es difamava cada dia gent de l’executiu i del partit. Espot ha assumit la responsabilitat de tirar endavant el pacte per garantir la governabilitat, però a canvi ja té obert el primer moviment contestatari intern, que no entén com pot arribar a pactar amb els liberals.

A tot això, segons fonts d’UL, s’ha d’entendre que finalment Pintat ha optat per l’opinió de l’ala dura de la formació laurediana, que s’oposava al pacte. Els més moderats el consideraven la sortida natural per a una situació difícil, mentre que els aliats que Pintat va recaptar per a terceravia a les eleccions han quedat una mica descol·locats. No hi ha notícies d’un moviment per començar a forjar una formació nacional i el focus està tan sols en les eleccions comunals, on terceravia s’aparca i només hi haurà, segons aquestes fonts, llista d’UL.

GALLARDO, PRESIDENT DEL GRUP LIBERAL AL CONSELL GENERAL

El líder de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, serà el president del grup parlamentari liberal (GPL) al Consell General. Els quatre consellers blaus van comunicar ahir a la Sindicatura que el GPL estarà encapçalat per Gallardo i tindrà Marc Magallón com a president suplent. D’aquesta manera, Jordi Gallardo repetirà com a president dels liberals a l’hemicicle, mentre que Magallón, que debuta al Consell General després de deixar el càrrec de conseller comunal a Escaldes-Engordany, serà el seu suplent. La resta del grup liberal el formen Ferran Costa, que alhora ocuparà una secretaria de la Sindicatura, i Sílvia Fer­rer, la candidata blava de d’Acord a Andorra la Vella.

MARTÍ S'ACOMIADA DEL COPRÍNCEP EPISCOPAL AL PALAU DE LA SEU D'URGELL

LA SEU D’URGELL. El Copríncep mitrat, Joan-Enric Vives, es va reunir ahir al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell amb el cap de Govern en funcions, Toni Martí. La trobada va servir per fer balanç dels últims vuit anys de legislatura i es van comentar els aspectes més rellevants de l’acció del Govern, així com el panorama polític postelectoral.

tracking