Les famílies del país podran tramitar l'adopció d'un infant a l'Equador

El país sud-americà accepta les sol·licituds de parelles no casades i de persones soles

Les famílies del país podran tramitar l'adopció d'un infant a l'Equador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les famílies del Principat que volen adoptar un fill tenen un nou país on formalitzar la sol·licitud: l’Equador. El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, va anunciar ahir l’acord al qual han arribat els dos governs i que ja fa temps que es treballa, i va destacar que la legislació “més oberta” del país sud-americà permetrà que puguin tramitar una adopció diferents tipus de famílies, matrimonis però també parelles sense estar casades i persones soles. “Afavorirà un nombre més significatiu de ciutadans d’Andorra”, va destacar el portaveu de l’executiu. Les condicions difereixen entre uns i altres: les parelles del país podran adoptar menors a partir de 5 anys i els nuclis monoparentals, entre 6 i 9.

Cinca també va destacar com un altre dels avantatges de l’acord amb l’Equador que els tràmits són més àgils que amb la resta de països amb els quals hi ha un conveni d’adopció internacional i que en dos anys poden haver-se resolt. Sumant l’Equador, ja són set els països als quals poden sol·licitar una adopció les famílies del país: Xile, Filipines, Eslovàquia, República Dominicana, Brasil, Colòmbia i ara l’Equador.

Emissió de bons, assegurances

El consell de ministres també va aprovar una nova emissió de bons de 100 milions d’euros, que suposa, va recordar Cinca, el refinançament d’una emissió ja existent. La durada serà de 18 mesos, el rendiment del 0,75% anual i el període de subscripció finalitzarà el 29 de maig. El 3 de juny entrarà en vigor l’emissió que és mixta: 50 milions són accessibles al públic en general (hi haurà subhasta si hi ha més demanda que oferta) i els altres 50 estan dirigits a empreses públiques.

D’altra banda, el consell de ministres va avalar un reglament que desplega la Llei d’ordenació i supervisió d’assegurances i reassegurances, i que està dirigit a les delegacions de companyies establertes al país però que tenen la casa matriu a fora. La normativa estableix una supervisió simplificada per a aquestes, tenint en compte que ja la tenen al país d’origen encara que s’hi fixen un seguit de condicions per poder-se beneficiar.

La roda de premsa va ser la dar­rera d’aquest Govern i Cinca es va acomiadar després de vuit anys exercint de portaveu.

ALTRES ACORDS

-El Govern va licitar l’adquisició de material informàtic i multimèdia per equipar les escoles dels tres sistemes educatius. Es volen adquirir 200 ordinadors, 259 tauletes i 6 pissarres digitals, entre d’altres. -S’ha modificat el reglament que regula les obligacions de facturació per incloure la factura electrònica. El canvi pretén incidir en la potenciació de l’administració electrònica. -Concurs per a la sisena fase de les obres de millora de la carretera de Montaup. Els treballs consisteixen en el manteniment de la calçada, l’estabilització del terraplè i l’execució de la barrera de seguretat.

tracking