Troben nou cavalls morts a Llorts i tot apunta a una intoxicació

Troben nou cavalls morts a Llorts i tot apunta a una intoxicacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una intoxicació podria ser la causa més probable que expliqués la mort de nou cavalls, un mascle i vuit eugues, entre diumenge i dilluns passat en un prat de Llorts a Ordino, segons indiquen des del Govern. Els tècnics del departament de Medi Ambient ja han enviat diferents mostres tant dels animals com de l’entorn on estaven pasturant i del menjar que els donaven a dos laboratoris especialitzats, seguint el procediment habitual en aquests casos i també es va procedir a incinerar els equins a la planta de la Comella.

Els fets van passar diumenge passat quan es va avisar el departament que hi havia cinc cavalls morts en un dels prats de Llorts. Ràpidament es va enviar el veterinari de guàrdia que va descobrir que hi havia quatre eugues més que semblaven igualment afectades i que el seu estat de salut perillava. Així va ser perquè al cap de poques hores es va certificar la seva defunció, també. Els tècnics van iniciar aleshores la recollida de proves per intentar esclarir els fets i segons apunten des de l’executiu, la causa més probable podria ser una intoxicació però fins que no es disposi de l’informe complet, no es podrà confirmar amb rotunditat aquesta teoria. Per aconseguir-ho, es van enviar mostres dels teixits i dels òrgans dels animals, del menjar que habitualment els donava el propietari, així com de les plantes, l’herba i l’aigua que hi ha l’espai on pasturaven perquè els laboratoris tinguin la màxima informació per poder emetre unes conclusions les més exactes possibles. No s’espera, però, que els informes estiguin finalitzats abans d’un mes, i en conseqüència no es prendrà cap decisió al respecte ni es farà res fins a tenir-los.

Des de Govern asseguren que els nou cavalls estaven sols, és a dir, que no formaven part d’un grup més nombrós i que per tant no estaven en contacte amb altres animals, de manera que l’afectació es redueix exclusivament a aquests nou caps.

tracking