Alerta dels comerciants pels resultats del 2019

La Cambra de Comerç va constatar que el 2018 va ser molt negatiu per al sector i la dinàmica continua aquest any

Alerta dels comerciants pels resultats del 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comerç del país continua en caiguda i els comerciants no troben una solució a curt termini per fer-lo remuntar. Els resultats de l’enquesta de conjuntura del segon semestre del 2018, que va presentar dijous la Cambra de Comerç, reflecteixen la crisi d’un sector comercial que registra pitjors resultats cada exercici i que, a més, no mostra signes de recuperació el 2019.

Etiquetes:

Així ho constaten les associacions de comerciants, les quals asseguren que el primer semestre d’aquest any està sent encara més negatiu. “Ja fa temps que no són bons moments”, explica la presidenta de l’associació de comerciants de l’avinguda Carlemany, Susagna Venable, que apunta a la competència que suposa el comerç en línia i al canvi de model de consum dels clients com els principals responsables de les baixes facturacions dels establiments. Una opinió compartida per la resta de comerciants, que coincideixen que les botigues han d’adaptar-se a les preferències dels consumidors per sortir de la crisi que travessen. “S’hauria de potenciar el petit comerç, que és el que dóna identitat al país”, assenyala en aquest sentit la presidenta de l’associació de comerciants del Centre Històric, Anna Riberaygua.

D’altra banda, altres com els presidents de les associacions de comerciants del Fener Boulevard, Joan Babot; i Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, no saben com es podrien adaptar els comerços a les noves exigències de mercat, a la qual cosa Pascuet apunta que la crisi del sector “afecta tot el món, no només Andorra”. Una crisi que ha portat els establiments a facturar aquest any fins a un 20% menys que el 2018 i que té una especial afectació en les botigues de roba. “No sé com es poden adaptar els comerços als nous model de consum, però han de fer-ho”, sentencia Babot.

Alerta dels comerciants pels resultats del 2019

tracking