Finances

MoraBanc tanca el 2018 amb 24 milions de guanys i descarta fusions

L’entitat, que ha incrementat un 2,3% els guanys, té a l’estranger un 29% dels recursos que gestiona

MoraBanc tanca el 2018 amb 24 milions de guanys i descarta fusions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

MoraBanc va obtenir l’any passat 24,1 milions d’euros de benefici, una xifra el 2,3% superior a la del 2017. Per primer cop en onze anys, l’entitat ha lligat dos exercicis consecutius de creixement en el benefici en passar dels 23 milions del 2016 als 24,1 del 2018, passant pels 23,5 del 2017. “És un creixement petit però significatiu”, va indicar ahir el director general de MoraBanc, Lluís Alsina, que va presentar als mitjans de comunicació els resultats de l’exercici passat. L’entitat va tancar el 2018 amb una solvència del 21,5% (CET 1 fully loaded i del 24,7% phasein), una dada superior a la mitjana europea, que és del 14,34%. La rendibilitat (ROE) es va situar al 8,60% i també va ser superior a la mitjana de la Unió Europea, que va ser del 6,16%. La ràtio de morositat va ser del 3,8%.

Els recursos de clients es van mantenir estables en 6.420 milions d’euros “malgrat la situació adversa dels mercats durant l’últim trimestre del 2018”, la inversió creditícia a empreses i particulars va créixer un 9,6%, situant-se en 1.040 milions, i els nous crèdits a clients es van incrementar en un 35%. “Això demostra que creiem en el país i que volem apostar pel país”, va dir Alsina, que va matisar que “estem donant crèdit però amb molta precaució, i és per això que estem creixent d’una forma més conservadora quant a la inversió creditícia”.

Respecte al futur, MoraBanc creu que continuarà creixent el 2019, tenint en compte “els bons resultats del primer quadrimestre”. Sobre possibles fusions amb altres entitats andorranes, el director general va assegurar que “no estan en el nostre cap en el dia d’avui”. Va admetre que “tots estem pendents del que fa el nostre veí”, però va sentenciar que “no vol dir que estiguem en negociacions”. Després de recordar que MoraBanc és una entitat el 100% familiar, va dir que “no volem perdre el control total del banc. Tot el que no sigui aquesta premissa no és al nostre pla”. Alsina va indicar que “de la situació dels altres bancs sé el que llegeixo”, per insistir que “la nostra voluntat no és fusionar-nos, ja que tenir amplada per tenir amplada no aporta absolutament res”.

Els recursos de clients gestionats a Miami i Zuric per MoraBanc van augmentar el 2018 i ja suposen un 29% del total del grup. I el resultat de les filials ha crescut un 141% comparat amb el 2017. La direcció general de l’entitat no descarta obrir algun nou mercat a l’estranger –de fer-ho seria a Espanya– i els seus plans passen perquè el 45% dels recursos totals del grup siguin internacionals.

tracking