Roser Suñé es converteix en la primera síndica general

La candidatura Demòcrata amb Meritxell Palmitjavila com a subsíndica ha rebut el suport de 17 consellers

Roser Suñé es converteix en la primera síndica generalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila han estat escollides síndica, la primera de la història, i subsíndica general en la sessió constitutiva del Consell General de la 8ena legislatura que s'ha celebrat aquest migdia a Casa de la Vall. La candidatuta Demòcrata ha obtingut el vot favorable de 17 consellers i la proposta socialdemòcrata de Rosa Gili i Judith Salazar ha sumat només els 7 suports de la seva formació i la votació s'ha completat amb quatre abstencions.

Els consellers han escollit a més el liberal Ferran Costa, amb disset suports, i la socialdemòcrata Susanna Vela, amb set vots, nous secretaris de Sindicatura, ja que han estats les dues úniques candidatures que s'han presentat per al càrrec.

Roser Suñé ha assegurat que el seu nomenament és un fet molt emotiu, "pel fet de recollir tota la feina que han fet, des de fa molts anys, moltes dones en aquest país per poder tenir plens drets polítics i poder ser presents a tots els àmbits de la nostra societat. Per tant penso que és un pas més a favor d'aquesta igualtat".

Roser Suñé es converteix en síndica general

tracking