Tall a l'accés a França

L'RN22 seguirà tancada entre dues i quatre setmanes

El cap de Govern en funcions, Toni Martí, ha fet una compareixença "excepcional" per explicar tota la informació que tenen al respecte sobre aquest fet que ha qualificat d'"històric"

L'RN22 seguirà tancada entre dues i quatre setmanesSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'RN22estarà tancada, com a mínim, dues setmanes. Així ho ha fet saber el cap de Govern en funcions, Toni Martí, qui ha comparegut durant la roda de premsa posterior al Consell de ministres per explicar totes les mesures ques's'estanduent a terme a l'accés amb França i quines són les que el govern del país veí té previst aplicar. Tot i que encara no hi ha una data predeterminada per a la reobertura de la carretera, el cap de Govern en funcions ha afirmat que després de la reunió que ha tingut aquest matí amb el prefecte de la Regió occitana,EtienneGuyot, es preveu que la via estigui tancada fins a un màxim de quatre setmanes a causa dels treballs que s'han de dur a terme arran de l'esllavissada.

Martí ha explicat que les intervencions que es faran al Pont de la Mina s'estructuraran en dues fases. La primera consistirà en una feina "minuciosa" per treure els elements de lamuntanyaque puguin causar més problemes i poder assegurar la zona. En aquest sentit, el cap de Govern en funcions ha explicat que s'han analitzat totes les possibilitats, inclosa la utilització d'explosiusper fer baixar la muntanya, tot i que els experts van arribar a la conclusió que la mesura podria provocar un major esfondrament. Aquesta serà la part que més temps suposarà i podria fer que l'RN22segueixtallada fins a un màxim de quatre setmanes, tot i que l'evolució dels treballs podria reduir-ho fins a dues setmanes. Mentrestant, la carretera continuarà tallada i no serà fins a la finalització d'aquesta fase que es faci un pas alternatiu. Una vegada dut a terme aquest procés, la segona fase serà la de consolidació de la muntanya. De moment, es desconeix el temps que podria suposar aquests treballs, ja que totdepènde l'evolució de la primera fase. Tanmateix, hi ha prevista una pròxima reunió entre el cap de Govern en funcions i el prefecte de la Regió a Tolosa el 13 de maig, per tractar l'avançament de les obres i ajustar el calendari de reobertura de la carretera.

tracking