Els comerciants avalen l'obligatorietat d'indicar els preus dels productes

Diuen que algunes botigues podrien tenir dificultats per mostrar el valor dels béns exposats als aparadors

Els comerciants avalen l'obligatorietat d'indicar els preus dels productesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després que el Govern anunciés dimecres una nova normativa que obligarà els establiments a indicar de manera clara el preu dels productes a la venda, els comerciants consideren que la mesura és positiva perquè afavoreix “la transparència” i la idea que al Principat “respectem els drets dels consumidors”. La presidenta de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Anna Riberaygua, afirma que estan “totalment d’acord” amb l’obligatorietat perquè “està bé informar el consumidor dels preus de les coses”. En aquest sentit, Riberaygua recorda que ara els establiments tenen un “període d’adaptació de sis mesos”, si bé subratlla que la indicació dels preus pot ser més dificultosa als aparadors. “Potser és més complicat als aparadors, però es poden buscar maneres per adaptar-se a aquesta nova situació”, diu la presidenta dels comerciants del centre històric, que apunta a “integrar” les etiquetes dels preus en l’estètica de l’aparador amb “creativitat”. En qualsevol cas, Riberaygua vol deixar clara la posició favorable respecte a la nova mesura.

En la mateixa línia es mou Rosa Pascuet, presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, que manifesta que els establiments d’aquesta zona no tindran “cap problema per adaptar-se a la normativa”. “Complicat no ho és”, destaca, i apunta que el fet d’haver de mostrar de manera clara el valor de cada producte “és una mesura per a la transparència”.

“Crec que no és una norma gaire feixuga per complir, una altra cosa és que [una etiqueta amb els preus] quedi bé a la vitrina”, remarca, i assegura que molts comerços ja estan etiquetant.

EN EL PRIMER TRIMESTRE D'ENGUANY S'HAN CREAT UN 76% MÉS DE COMERÇOS QUE EL 2018

Durant el primer trimestre del 2019 la creació neta d’establiments ha suposat un saldo positiu d’111 comerços, atès que en aquest període s’han obert 231 establiments i n’han tancat 120. Segons l’últim informe publicat pel departament d’Estadística, aquesta xifra representa un augment del 76,11% respecte al primer trimestre del 2018, quan la creació neta va situar-se en 63 establiments. No obstant això, cal tenir present que els primers tres mesos del 2017 es van crear 146 societats. Per tipus d’activitat, el sector immobiliari i el de les agències de lloguer de pisos és el que més ha crescut. I és que 63 del total de 111 noves societats donades d’alta es corresponen a aquest bloc econòmic, fet que suposa un 3,3% més en comparació amb el trimestre anterior. Les activitats socials i de serveis prestats a la comunitat és el segon sector que més ha crescut, ja que s’han creat 20 negocis nets en aquest àmbit. D’altra banda, les dades d’Estadística revelen que en l’actualitat hi ha 9.218 establiments inscrits al Registre de Comerç i Indústria, 381 més que el primer trimestre del 2018.

tracking