El Govern obligarà a informar del preu de tots els productes

Els comerços tindran sis mesos per adaptar-se a la normativa

El Govern obligarà a informar del preu de tots els productesSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat, durant la sessió del Consell de Ministres, el Reglament que obliga a informar de preus de tots productes, ja sigui per unitat de mesura com pels elements exposats als aparadors exteriors dels establiments comercials. Així, la indicació dels preus ha de ser inequívoca, identificable i clarament llegible. La mesura respon a una de les conclusions del Pla estratègic de turisme de compres per a garantir els drets delsconsumidorsi la llibertat d'empresa.

Els productes envasats per peces hauran d'indicar el preu d'una sola unitat, per tal que el consumidor pugui valorar amb exactitud l'import total en funció de les peces que incorpori els pacs. Els preus per unitat de mesura també hauran de seguir aquesta reglamentaciósigui en quilograms, litres ometres, per tal que el client puguin tenir la informació suficient. Tots els elements exposats en aparadors també hauran de mostrar l'import, menys aquells que pel seu elevat cost puguin ser causa d'inseguretat.

Un cop entri en vigor els comerços disposaran d'un període d'adaptació de sis mesos per adaptar-se a la normativa. L'aprovació comporta una adequació de la reglamentació nacional a l'europea, una major protecció del consumidor, un funcionament del mercat més transparent i un augment en la garantia i seguretat de les compres al país.

tracking