política

Trobada de ministres el 26 de novembre

Hi haurà trobades amb els titulars d’Educació, Turisme o Medi Ambient

Trobada de ministres el 26 de novembre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trobada dels ministres d’Exteriors serà el primer acte destacat que se celebrarà al Principat dins del marc de la XXVII Cimera Iberoamericana, que es farà el novembre del 2020. Aquesta reunió, que serà el 26 de novembre d’enguany, portarà fins a Andorra els titulars d’aquesta cartera i obrirà el pas de la resta de reunions amb presència ministerial que es faran a la capital a partir de l’any següent. Ja està planificada la de ministres de Turisme, que serà el 9 i 10 de gener, i encara queda pendent per confirmar la data de les trobades dels de Ciència, Tecnologia i Innovació, de Joventut, d’Educació, o de Medi Ambient. Finalment, una darrera reunió entre els titulars d’Exteriors donarà pas pròpiament a la Cimera en la qual assistiran els caps d’estat i de Govern dels 22 països que l’integren; 19 llatinoamericans, Espanya, Portugal i Andorra.

Com és habitual, una trobada sectorial se celebrarà en un altre país i s’ha decidit que sigui la de ministres i altes personalitats d’Educació Superior que es farà a Cuba el 10 de febrer del 2020. A més, es faran quatre conferències a Espanya, Portugal i dues a Colòmbia. La primera va ser a Madrid el passat mes de març, la segona es farà a Medellín entre el 24 i 26 de juny i reunirà els ministres de Justícia. També allà a l’octubre, hi aniran els ministres de Cultura i la darrera serà el juny del 2020 i portarà a fins a Portugal els titulars d’Administració Pública i reforma de l’Estat.

Per altra banda, aquest estiu els joves de tots els països, menys Veneçuela, faran una estada a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, entre el 30 de juny i el 15 de juliol. També es faran aquí la resta de reunions, conferències i fòrums; així, entre setembre i octubre, hi haurà la de la Xarxa Iberoamericana d’Oficines del Canvi Climàtic i el II Fòrum Iberoamericà de Mecanismes d’Implementació Nacional de l’Agenda 2030 (el 24 i 25 d’octubre) que és el tema principal escollit pels organitzadors en aquesta Cimera. Per al 2020 i encara sense data, es farà entre altres, el Fòrum de la Joventut, el Fòrum de Governs Locals, el Fòrum Parlamentari, una trobada Cívica o una altra d’empresarial.

tracking