Presó per a l'home que va amenaçar amb un ganivet la parella i el fill

Pena de dotze mesos, sis dels quals ferms, i l’expulsió del país en un termini de deu anys

Presó per a l'home que va amenaçar amb un ganivet la parella i el fillFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va condemnar l’acusat a un any de presó, sis mesos ferms, per haver amenaçat amb un ganivet la seva parella i el fill d’ella menor d’edat. Al condemnat, que es troba en rebel·lia processal, se li imputa el delicte major d’amenaces no condicionals amb arma, amb l’agreujant d’haver estat proferides a un menor i davant la seva presència. A més, com a pena complementària la sentència dictada per Corts inclou l’expulsió del Principat de l’acusat en un termini de 10 anys.

Els fets condemnats van ocórrer el 16 de juliol de 2017 a Encamp quan l’home, un no resident de 28 anys, va proferir amenaces contra la seva parella i el nen. Els agents que van controlar l’home, del qual van sospitar només arribar al lloc dels fets pel nerviosisme que mostrava amb la seva actitud, van trobar el ganivet amb el qual suposadament hauria dut a terme les amenaces contra les dues víctimes. Segons el relat de la filla i germana de les víctimes, va ser el petit el que li va demanar ajuda mitjançant missatges de WhatsApp després de produir-se l’incident, un text que, segons el fiscal, demostra que el menor estava espantat.

La Fiscalia, que va demanar durant la vista oral a Corts l’expulsió del país del processat, punt que el tribunal va tenir en compte i va afegir a la sentència, va sol·licitar quinze mesos de presó ferma pels fets. El ministeri fiscal va demanar que es tinguessin en compte els missatges relatius a episodis semblants durant el passat que la dona enviava a una amiga. La no compareixença de l’acusat durant el judici va fer que la Fiscalia modifiqués i endurís la pena demanada, passant dels 15 mesos de presó, en part condicional, a la pena ferma d’un any i tres mesos, a més de l’expulsió del país esmentada. La defensa, d’altra banda, demanava l’absolució del processat ja que considerava que durant el judici no va quedar provada l’amenaça i en entendre que el menor no estava present durant la discussió.

tracking