reciclatge

La baixada de preus i la limitació d'estoc dificulten l'exportació de cartró i paper

La baixada de preus i la limitació d'estoc dificulten l'exportació de cartró i paperFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exportació de cartró i paper recuperat és presenta cada cop més complicada per la baixada sobtada de preus per tona registrada enguany així com les limitacions d’estoc que han de fixar els proveïdors estrangers per l’acumulació d’aquest residu. El president de l’Associació Gestora de Residus (AGREDA), Miquel Àngel Armengol, es mostra preocupat davant l’actual situació. “Anem baixant cartró i paper, els nostres proveïdors van acceptant, però cada cop costa més i comencen a haver limitacions de tones”, expressa Armengol, que afegeix que els proveïdors estan al límit d’estoc.

La majoria de cartró i paper s’exporta actualment a Espanya i fer-ho a un altre país no sembla ser una solució pel descens del preu d’aquest residu. “Fins ara el que es pagava et cobria el baixar el cartró i el paper, però el que paguen d’entrada ara no cobreix ni el transport”, lamenta Armengol.

Des d’Agreda ja s’ha fet arribar la preocupació a Govern per les dificultats d’exportar aquests residus, tot i que manifesten que encara no han rebut cap resposta. En un futur proper el problema es podria ampliar també als envasos.

tracking