Final de temporada

Neilson ha portat prop de 12.000 esquiadors de Gran Bretanya

Prop de 12.000 turistes anglesos van arribar al país durant la temporada d’hivern des d’Alguaire, a Lleida

Neilson ha portat prop de 12.000 esquiadors de Gran BretanyaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 11.500 esquiadors britànics han arribat aquesta temporada d’hivern a Andorra des de l’aeroport de Lleida-Alguaire. Així ho manifesta el director del turoperador Neilson, Ian Archer, que explica que la xifra es pot considerar una bona notícia tot i que està lluny de l’objectiu marcat a principis de temporada. Segons Archer, la intenció era fer arribar uns 12.500 esquiadors britànics a Andorra però la conjunció de diferents factors ha fet impossible arribar a la xifra marcada, i el creixement aquesta temporada ha estat d’un 4%. “Hem tingut dificultats de vendes per la manca de neu i pel tema del Brexit”, va manifestar Archer, que explica que al novembre les vendes van anar molt bé, però que va ser al desembre i les tres primeres setmanes de gener quan el ritme va anar caient. Archer considera que els darrers mesos de temporada van anar molt bé, en especial aquesta darrera setmana, quan van omplir els tres vols que van arribar a Catalunya.

El britànic és un turista que reserva les vacances amb molta antelació, però una gran part dels clients segueix fent la compra al darrer moment. “Si al desembre no hi ha neu natural la confiança dels que compren a última hora baixa”, manifesta el responsable de Neilson. Archer va exposar que els clients britànics estan molt contents amb la seva experiència a Andorra però manifesta que comunicar aquest missatge a Anglaterra és difícil.

Archer va manifestar que el Brexit té part d’incidència en no haver arribat a l’objectiu del 8% marcat a principis de temporada. “El Brexit no comporta un problema per a viatjar, però el fet que no hi hagi cap pla segur fa que existeixin dubtes”, explica el director de Neilson. “Hem notat que els clients rumien la decisió entre anar de vacances a esquiar o estalviar per al futur”, explica Archer, que considera que “la gent és més curosa amb les despeses”. El responsable de la turoperadora creu que arribar a un acord amb Europa permetrà retornar la confiança als anglesos i, per tant, tornar a tenir un pla més segur per a la indústria de les vacances. “Si no hi ha decisió o una acció concreta, una situació així afecta el nostre mercat”, manifesta el responsable de Neilson.

TOLOSA, UNA OPCIÓ A ESTUDIAR

Neilson es troba actualment en plena negociació amb Alguaire i altres aeroports per renovar el contracte ja que l’acord amb la instal·lació de Lleida expira aquest any. “Estem parlant amb altres aeroports de Catalunya, amb la Generalitat, per arribar a un acord nou en els propers anys”, explica Archer. Un dels factors que complica l’arribada a Alguaire és la boira, ja que fa que molts dels vols hagin de desviar-se fins a l’aeroport de Reus. Aquesta situació provoca, a més de pèrdua de temps en un període com les vacances, un “augment dels costos”. El responsable de la turoperadora manifesta que es valoren altres opcions com ara Tolosa. “És un bon moment per analitzar altres opcions i Tolosa és una d’aquestes perquè té accés a Andorra”, manifesta, tot i que considera “un problema” la carretera fins al Principat. Archer manté que l’aeroport d’Alguaire “és la nostra prioritat i, si cal, fer els desviaments a Reus”.

LA UHA CONFIA A SUPERAR AQUESTS DIES EL 60% D'OCUPACIÓ

La Unió Hotelera (UHA) preveu que els seus establiments sobrepassin el 60% de la seva ocupació durant els dies de Setmana Santa. Segons va afirmar ahir al Diari el seu president, Carles Ramos, “la dada de reserves per aquests dies ha evolucionat positivament. Fa una setmana estàvem al voltant del 51% d’ocupació i ara estem parlant d’un 57,8%. Amb el ritme de reserves que portem en les últimes hores, som positius i confiem a superar el 60%”. El president de la principal associació d’hotelers del Principat, però, afegeix que “això sí, no assolirem l’objectiu del 65% que ens vam fixar abans de les vacances de Setmana Santa”. El màxim representant de la Unió Hotelera també va indicar que “la previsió als hotels de les parròquies centrals (Escaldes-Engordany i Andorra la Vella) són les que tenen una ocupació més alta mentre que on les dades baixen força és a les parròquies de muntanya”. Això, segons Ramos, s’explica perquè “els visitants opten per aquells allotjaments que els ofereixen comerç i esquí abans que els que només els aporten un entorn de neu ”. A més, el màxim responsable de la patronal hotelera apunta que “no arribem al 50% d’ocupació ni al Pas de la Casa ni a Sant Julià”. Carles Ramos justificava aquestes xifres, tot apuntant a la incertesa meteorològica que estem vivint aquesta setmana al país. Per altra banda, Meritxell Cassi, directora comercial d’Autèntics Hotels d’Andorra, va afirmar, també en declaracions al Diari, que “als allotjaments a peu de pista ens està costant molt. En canvi, a Escaldes-Engordany o Andorra la Vella l’ocupació està entre un 60 i un 70%”. Cassi, en un to prudent, mantenia l’esperança de tenir més reserves d’última hora entre la tarda d’ahir i durant el dia d’avui.

Neilson ha portat prop de 12.000 esquiadors de Gran Bretanya

tracking