Política

El PS proposa que tots els grups estiguin representats a la Sindicatura

Els socialdemòcrates es van reunir amb Liberals per tal d’analitzar possibles acords d’investidura

El PS proposa que tots els grups estiguin representats a la SindicaturaLIBERALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata es va reunir ahir a la tarda amb Liberals per tal d’estudiar la possibilitat d’establir pactes de cara al debat d’investidura i exposar la seva proposta de tenir una Sindicatura amb representació de tots els grups parlamentaris. La trobada va comptar amb la presència de Pere López, Susanna Vela, Jordi Font i Rosa Gili per part dels socialdemòcrates i de Jordi Gallardo, Sílvia Ferrer i Marc Magallón de la part liberal.

El PS, que ja va manifestar “la manca de voluntat d’un diàleg real per part de Demòcrates” en la reunió que van mantenir amb Xavier Espot i Roser Suñé, va tractar de trobar en Liberals el suport que necessiten per aconseguir que totes les forces estiguin representades a la Sindicatura. Sobre això, els socialdemòcrates van defensar, a través d’un comunicat, la necessitat que l’òrgan rector del Consell General “reflecteixi en la seva composició la pluralitat de forces sorgida de les urnes i fruit de la voluntat popular”. D’altra banda, a la reunió amb Liberals, el PS va voler fer un primer aproximament per conèixer la postura del partit que encapçala Jordi Gallardo de cara al debat d’investidura, on els socialdemòcrates presentaran Pere López com a candidat a cap de govern. Aquesta trobada va ser la primera de la ronda de reunions que la formació mantindrà amb les diferents forces amb representació al Consell General per avaluar quins suports podria tenir la candidatura de López.

Liberals, per la seva banda, no s’ha pronunciat en cap dels dos plantejaments dels socialdemòcrates, però ha informat a través d’un comunicat que analitzarà tant aquestes propostes com la informació rebuda a la trobada amb Demòcrates. Ho farà en una sessió del comitè executiu, que segons van indicar els liberals, està previst que es reuneixi al llarg de la setmana vinent.

tracking