Trànsit

Cauen un 33% les multes dels mossos als conductors del Principat

Els expedients dels mossos contra conductors andorrans baixen un 33% durant el 2018

Cauen un 33% les multes dels mossos als conductors del PrincipatMOSSOS D'ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excés de velocitat és, amb diferència, la infracció comesa per conductors andorrans que suposa més expedients. No obstant, les 1.007 multes de l’any 2018 suposen un notable descens respecte a les imposades els exercicis anteriors: 1.611 el 2017 i 1.670 el 2016. En conseqüència, ha caigut el global de sancions d’agents de la policia catalana a conductors del país. Han estat 1.345 davant les 2.024 registrades el 2017 i les 2.121 del 2016.

L’estadística facilitada pel Servei Català de Trànsit recull infraccions per una desena d’incompliments de la normativa. Després de superar la velocitat límit fixada a la via per on se circula, el següent incompliment que ha generat més expedients, un total de 84, és no senyalitzar una maniobra com pertoca. A escassa distància, amb 82 expedients, hi ha saltar-se la “normativa general”. L’excés de consum d’alcohol, una altra de les problemàtiques freqüents a la carretera, ha comportat l’obertura de 74 expedients sancionadors. En menor número també s’han registrat incompliments que comporten multa com ara no dur els elements de seguretat obligatoris (casc, cinturó), fer avançaments il·legals o irregularitats en la documentació. Excepte en aquest darrer cas, el de la documentació, en què s’han comptabilitzat 20 expedients davant els 18 de l’any anterior, en tota la resta d’apartats s’han registrat menys expedients que un any enrere. I això marca una tendència de davallada que ja s’havia apuntat el 2017 respecte al 2016.

Velocitats noticiables

Durant l’any, els mossos d’esquadra difonen aquells casos d’excessos de velocitat més exagerats. L’any passat, almenys en un parell d’episodis, es va procedir també a la detenció del conductor per la presumpta comissió d’un delicte contra la seguretat del trànsit. El primer es va produir a l’octubre a la C-16, al terme municipal de Navàs. El conductor, un resident espanyol de 36 anys, va ser caçat per un radar a 215 km/h, quan la velocitat màxima permesa és de 120 km/h. Els mossos duien a terme aquell dia un control de velocitat en el qual van ser denunciats 45 vehicles. La segona detenció, al novembre, es va produir perquè el conductor, un veí d’Ordino de nacionalitat francesa i 37 anys, circulava a 213 km/h a l’autopista AP-7 a l’altura de Bàscara. També en aquest cas, en tractar-se d’una autopista, el límit de velocitat permès és de 120 km/h.

Cauen un 33% les multes dels mossos als conductors del Principat

tracking