Tabac

Cau el nombre d'incidents al tren entre l'Hospitalet i Tolosa

L’Arieja ja no ofereix descomptes i ara hi viatgen menys contrabandistes

Cau el nombre d'incidents al tren entre l'Hospitalet i TolosaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La línia de tren que uneix la Tor de Querol amb Tolosa, amb parada a l’Hospitalet, té nom propi en un dels seus trajectes, concretament el que té parada a la localitat d’Acs-dels-Térmes a les 14.23 hores. Se’l coneix com el Tren de Groc perquè era el comboi que els petits contrabandistes de tabac francesos acostumaven a agafar després de passar el matí al Pas de la Casa per tornar amb el material fins a la capital d’Occitània. El tren era molt freqüentat per aquests petits delinqüents perquè l’Arieja oferia descomptes als veïns d’aquesta regió. Moltes vegades, els contrabandistes que havien anat al Pas de la Casa aprofitaven l’estada per beure i comprar alcohol, fet que comportava que molts d’ells agafessin el tren ebris. Així, era molt habitual que hi hagués insults i baralles entre els viatgers.

Un cop eliminats aquests descomptes, des del servei de Duanes d’Acs-dels-Térmes s’ha constatat una reducció tant de les baralles com dels viatgers que utilitzen aquest tren per delinquir. I és que era habitual que, a més de tabac de contraban, quan alguna d’aquestes persones era controlada, portés a sobre petites quantitats de droga (haixix i marihuana). La caiguda del comís de tabac de contraban es deu, asseguren, a la baixada de viatgers i no pas a la reducció dels controls dins del tren que són els mateixos que es feien.

D’altra banda, dilluns va ser detingut a la localitat francesa de Sinsat un home amb possessió de 16 quilograms de tabac i 79 litres d’alcohol adquirits al Pas de la Casa. El contrabandista, habitual de la zona, portava el material dins del seu vehicle. Uns productes valorats entre 80.000 i 90.000 euros.

tracking