Sindicats

La branca de taxistes de l'USdA pretén unificar les tres associacions

Es reunirà amb el proper ministre d’Interior per proposar-li que el servei sigui públic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La branca de taxistes de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) ja està oficialment constituïda i neix amb l’objectiu principal de millorar les prestacions del sector i transformar-lo en un servei públic a través de la unificació de les tres associacions existents al país, l’Associació de Taxistes Interurbans (ATI), l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) i Taxi Exprés. Així ho va afirmar ahir el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, que va anunciar que quan es formi el nou executiu el sindicat es reunirà amb el ministre d’Interior per traslladar-li els neguits dels taxistes. En aquest sentit, Ubach va explicar que un dels plantejaments que faran al nou ministre serà la necessitat de millorar el servei dels taxis perquè donin resposta a les carències d’un transport públic que “té grans deficiències”.

La nova branca de l’USdA, que de moment compta amb 17 afiliats, es va reunir ahir per tal d’establir el full de ruta, el qual passa per millorar les relacions entre les diferents associacions. Segons van explicar Gabriel Ubach i Manel Vázquez, de l’ATI, hi ha una “batalla” al sector, on es poden trobar pràctiques com pagar els recepcionistes dels hotels perquè donin als turistes el telèfon d’una associació en concret. Per tal de solucionar aquest problema, Vázquez proposa crear un número de tres xifres que serveixi com a centraleta i també una aplicació amb informació actualitzada amb la qual els usuaris puguin demanar el servei.

Branques d’hostaleria i comerç

L’USdA continua treballant per afegir al sindicat altres branques, concretament del sector de l’hostaleria i el comerç. Ubach va explicar que no està sent una tasca senzilla perquè molts treballadors tenen por d’afiliar-se, però va assenyalar que la intenció és tenir ambdues branques constituïdes a final d’any.

La branca de taxistes de l'USdA pretén unificar les tres associacions

tracking