Demòcrates s'imposa amb contundència

La formació ‘taronja’ torna a guanyar a Canillo obtenint el 66,27% dels vots, el doble que d’Acord

Demòcrates s'imposa amb una victòria contundent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les eleccions van transcórrer, com era d’esperar, sense sorpreses a Canillo. Si en els comicis de fa quatre anys DA va arrasar amb el 80,73% dels vots, aquesta vegada ha tornat a imposar-se amb contundència, malgrat una caiguda destacable, aconseguint el 66,27% dels vots. El fet que en aquesta ocasió els demòcrates competissin amb una candidatura més que l’any 2015, quan es van presentar dues llistes (DA i PS), ha fet que la formació taronja perdi un volum important de vots, que s’han repartit entre d’Acord i Andorra Sobirana. La candidatura encapçalada per Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell, que ha sumat un total de 444 vots, no ha aconseguit mantenir la distància amb els seus competidors, però ha duplicat els resultats de la segona opció política. Si l’any 2015 el PS, sota la marca Junts, va obtenir el 19,26% dels vots, aquest any la segona força, d’Acord, ha obtingut un 23,13%, la qual cosa ja de per si posa de manifest un canvi en la tendència de vot canillenca, la qual és principalment conservadora. Malgrat això, la coalició del Partit Socialdemòcrata i Liberals, que presentava una llista amb Cristina Valen i Josep Antoni Reina, ha quedat lluny de la candidatura guanyadora amb un total de 155 vots. D’altra banda, la nova formació política, Andorra Sobirana, encapçalada a Canillo per Ricard Riba i Aret Boronat, va obtenir 71 vots, la qual cosa representa el 10,6% del total. Un resultat que si bé deixa la candidatura lluny de la victòria, estableix les bases per a futurs comicis, ja que el partit pràcticament ha assegurat la seva presència a les eleccions comunals que se celebraran al desembre.

L’augment de les alternatives polítiques a la parròquia ha provocat una important reducció del vot en blanc, que s’ha situat en 48 davant els 123 que es van registrar les anteriors eleccions. També s’ha produït un descens en la quantitat de vots nuls, passant de 29 a nou. Després de la forta caiguda de deu punts que va patir la participació fa quatre anys, en aquesta ocasió Canillo va ser la tercera parròquia amb l’índex de participació més elevat després d’Ordino i la Massana, i amb un 72,48% va millorar en un 1,45% la participació de les eleccions de l’any 2015. D’aquesta manera, dels 1.003 canillencs cridats a les urnes, 727 van exercir el dret a vot.

Així, com ja és costum, Canillo continuarà aportant dues places demòcrates al Consell General una legislatura més. Per la seva banda, les alternatives més progressistes hauran d’esperar futures eleccions per tornar a tenir l’oportunitat de canviar la dinàmica a la parròquia i Andorra Sobirana tractarà de consolidar la seva formació per guanyar-se la confiança dels electors en els propers comicis.

Demòcrates s'imposa amb una victòria contundent

Demòcrates s'imposa amb una victòria contundent

tracking