DA revalida sense patiment

Els demòcrates aconsegueixen un triomf més folgat davant la coalició d’Acord

DA revalida la victòria sense patimentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Demòcrates no va haver de patir tant (a Ordino). Si fa quatre anys el triomf de DA el van decidir disset vots, ahir la victòria va ser més àmplia. Els taronja tornen a guanyar els dos consellers de la territorial amb un tiquet renovat: el de Joan Martínez Benazet i Alexandra Codina. Sí que va ser com el 2015, que la batalla sempre va ser cosa de dos, malgrat ser formalment quatre contrincants. La coalició PS+Liberals, sota la marca d’Acord, va començar, de fet, amb molt bon peu. Les primeres dades fetes públiques, escrutats els primers 200 vots, apuntaven gairebé un empat amb d’Acord al capdvant (76 vots a 75). A partir de llavors el recompte sempre va estar liderat pels taronja i la distància va anar ampliant-se. Fins als 56 vots finals i quatre punts percentuals de diferència en suport dels electors.

El tauler ordinenc el formaven com el 2015 quatre elements, però els escenaris són poc comparables. El Partit Socialdemòcrata i Liberals no podien aspirar a fer-se amb tot el suport de fa quatre anys perquè enmig hi ha hagut l’escissió del partit blau i l’entrada en joc de terceravia. Però el cert és que els de Josep Pintat, dues cares noves en política, han fet el pitjor paper dels quatre amb 95 vots i un 7,35% dels suports. L’acord de socialdemòcrates i liberals ha fet un paper meritori, però si es fa la translació respecte al que els ordinencs van votar a la llista nacional, la conclusió és que és un pacte que no ha entès tot l’electorat: sumats els suports de les llistes nacionals de Liberals i PS superen els obtinguts pels Demòcrates (578 a 485). I el quart en discòrdia, Progressistes-SDP, amb el mateix candidat que fa quatre anys, s’ha quedat en tercera força amb 102 vots i el 7,89% dels suports.

Ordino va respondre amb la millor participació de les set par­ròquies: van votar el 77,75% dels 1.753 electors. La participació ha crescut en un punt i mig respecte dels comicis del 2015. Llavors van dipositar les paperetes un 76,22% dels 1.586 electors cridats a les urnes.

DA revalida la victòria sense patiment

DA revalida la victòria sense patiment

tracking