la campanya

CC aposta per crear la “residència digital”

Naudi planteja la posada en marxa d’un circuit de terra per donar resposta al creixent sector del motor a la Massana

CC aposta per crear la “residència digital”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans Compromesos aposta per la creació d’un nou tipus de residència, la digital. Així ho va explicar ahir un dels suplents de la plataforma, Josep Maria Rossell, durant l’acte central de campanya que els massanencs van celebrar ahir a la sala la Closeta davant de més d’un centenar de persones. Rossell va apuntar que aquesta “residència digital” es podrà sol·licitar previ pagament d’unes taxes i la revisió per part del ministeri d’Interior. El beneficiari de “l’e-residència”, però, no gaudiria dels mateixos drets d’un resident físic, si bé podria obrir una societat, fer operacions de banca en línia o “obrir un compte bancari”.

El número 1 de la llista de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, va recordar que cap canvi és possible sense un marc fiscal “atractiu”. De fet, Naudi va anar més enllà i va apuntar que “el nostre marc fiscal ha de ser el més competitiu d’Europa”. “Si passa això som imparables”, va afirmar, i va justificar que “Andor­ra té un potencial que ningú se’l pot imaginar”. En aquest sentit, el líder de CC va recordar que els massanencs defensen “gestionar bé la despesa” per reduir el dèficit i alhora “apujar els ingressos” de l’Estat, però “sense apujar els impostos”. Especialment, Naudi es va referir a tenir “un IRPF atractiu”. “Com es fa això?”, va preguntar Carles Naudi, que es va respondre subratllant que s’han de “defensar els sectors claus”, com ara l’agricultura, el comerç o el turisme, i a la vegada posar en marxa “un model paral·lel”. En aquest punt, Naudi va posar sobre la taula la necessitat d’apostar “pels actius virtuals”, així com per fomentar, per exemple, “el clúster del motor”.

“A la Massana hi ha molts pilots de MotoGP, però no poden entrenar perquè no tenen circuit”, va lamentar. Així, el dirigent de Ciutadans Compromesos va plantejar la creació d’un circuit “de terra sense quitrà” a la parròquia. CC va cloure l’acte, al qual va assistir de públic el número 2 de terceravia, Joan Carles Camp, i el secretari d’organització de DA, Esteve Vidal, amb el compromís de defensar “un projecte de país” des de “diferents sensibilitats”.

tracking