Dos homes podrien anar a presó per no seguir un tractament

Dos homes podrien anar a presó per no seguir un tractament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos homes podrien enfrontar-se a una pena de presó per no seguir el tractament mèdic que el Tribunal de Corts (TC) els va imposar com a condició per tal de no haver de complir condemna al centre penitenciari. El ministeri fiscal va revocar la suspensió de la condemna en ambdós casos, els quals van ser exposats ahir davant el Tribunal Superior (TS).

El primer cas es tracta d’un home que va ser condemnat a 5 mesos de presó condicional per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues. El TC li va imposar un tractament mèdic de desintoxicació per tal d’evitar el seu ingrés en presó, però el condemnat no va assistir a les cites de seguiment i ara el fiscal demana que compleixi la pena. Anteriorment, la defensa va presentar un recurs per revocar parcialment la condemna i aquesta va passar a ser de tres mesos de presó i dos d’ar­rest nocturn. Malgrat els diversos advertiments de la batlle, l’home no va seguir el tractament per motius laborals, segons va explicar el lletrat. A més, va assenyalar que el seu defensat va començar el seguiment mèdic el mes de setembre passat i des de llavors ha experimentat una important millora. De fet, l’advocat va apuntar que avui és el dia que estava previst que els metges li donessin l’alta i va recordar que l’objectiu perseguit per tota rehabilitació és precisament la reinserció de la persona.

L’altre cas que es va exposar ahir al Tribunal Superior és el d’un home que va ser condemnat per un delicte major de lesions doloses i de maltractament en l’àmbit domèstic. La defensa va explicar que el condemnat no va poder assistir a les cites amb els metges i psicòlegs perquè va haver de ser operat de l’espatlla i, a més, la seva dona va tenir embaràs amb complicacions i un part prematur. L’advocat va apuntar que el seu defensat va començar el tractament fa uns mesos i els professionals van certificar que la seva evolució està sent molt positiva.

tracking