la campanya

Jordi Gallardo carrega contra la gestió de DA

El candidat liberal acusa els demòcrates de malbaratar diners públics i donar l’esquena als problemes del país

Jordi Gallardo carrega contra la gestió de DAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Estem millor que vuit anys enrere?” Jordi Gallardo, candidat a cap de Govern de Liberals, va assegurar que aquests dies de campanya els han permès copsar moltes opinions i poques que donin una resposta afirmativa a aquesta pregunta. Per al polític, un símptoma de la mala gestió de Demòcrates, als quals va dedicar un bon grapat de crítiques ahir a la reunió de poble d’Andorra la Vella, la seva parròquia, i davant una vuitantena de persones. Gallardo va asseverar que es respiren aires de canvi i que el seu partit està preparat per liderar-lo. “Un canvi moderat” cap a “un país més pròsper, just, equitatiu i transparent”, va sentenciar.

Abans el número 2 de la candidatura, Ferran Costa, havia explicat als assistents el perquè del pacte amb el PS. I Gallardo va exposar que aquest acord és la prova palpable que estan preparats per dialogar i arribar a consensos per assolir pactes per al futur de la sanitat i les pensions. El candidat va denunciar que DA ha tingut l’actitud oposada, que s’ha governat a cop d’improvisació, que s’han malbaratat diners públics i no s’han assumit responsabilitats per la mala gestió i que han donat l’esquena als principals problemes del país. Es va referir concretament al de l’habitatge i per centrar les crítiques en el candidat rival de DA, Xavier Espot. “Ara promet que farà el que no ha fet en quatre anys, no té credibilitat”, va asseverar.

Els liberals també prometen més democràcia, consultant la ciutadania en temes cabdals que afectin els drets o el model institucional, com ara l’avortament. “L’última vegada que us van demanar opinió va ser fa 26 anys, en el referèndum de la Constitució”, va recordar el polític liberal. Des de llavors, va continuar, “Andorra ha evolucionat” i “fins i tot pot haver-se replantejat qüestions”. El candidat va tornar a carregar contra DA, per haver proposat un servei per acompanyar les dones que vulguin avortar a l’estranger. Una solució “hipòcrita”, va asse­nyalar.

El candidat liberal també va tenir critiques pel model turístic, acusant l’executiu de Toni Martí d’haver gastat milions “en el turisme de circ i entrepà” mentre es perdia el de poder adquisitiu elevat. I va deixar clar que és necessari finalitzar el vial lauredià per acabar amb el problema endèmic de les cues per accedir al país. Gallardo es va comprometre a “un país d’oportunitats per a tots i no només per a aquells que estan a l’òrbita dels que governen”.

tracking