la campanya

El PS proposa taxar amb un 20% l'IRPF dels salaris més alts

Quim Miró argumenta que s’hauria d’aplicar “a partir de 144.000 euros”

El PS proposa taxar amb un 20% l'IRPF dels salaris més altsPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS defensa la creació d’un segon tram de l’IRPF per als salaris més alts. En concret, el candidat dels socialdemòcrates a la capital, Quim Miró, va explicar ahir que “a partir de 144.000 euros”, una xifra que representa 10 vegades el salari mínim proposat pels vermells, es tributaria al 20%. “Les rendes més altes haurien de tributar una mica més, com a tot arreu”, va afirmar Miró. En aquest sentit, l’aspirant del Partit Socialdemòcrata a cap de Govern, Pere López, va recordar que la formació aposta fermament per reformar el model fiscal perquè ara “els que més tenen són els que menys paguen al nostre país”. “És totalment inconstitucional”, va criticar, referint-se al sistema actual. I és que per a López, “la fiscalitat té un paper essencial” per a “la capacitat que té l’Estat de fer front a la despesa pública o als projectes socials”.

Per aquest motiu, el dirigent socialdemòcrata va proposar l’eliminació de l’exempció que permet que els resultats provinents de les SICAV i de la distribució de dividends no tributin. “Són dues partides que no compten a nivell d’IRPF”, va recordar, i va afegir que “per tant hi ha persones que tenen un nivell d’ingressos de renda molt grans al nostre país i que tenen una tributació d’IRPF que pot ser pràcticament nul·la o molt baixa”. De fet, Pere López ho va exemplificar adduint que “una persona que cobra 60.000 o 70.000 euros en salari, la renda va íntegra a l’IRPF i una persona que guanya mig milió d’euros provinents de dividends no computa dins del tram d’IRPF”. D’aquesta manera, López va justificar que les rendes de dividends i SICAV “tributin normalment a l’IRPF”. Amb aquests canvis, segons els càlculs fets des de la formació vermella, s’aconseguirien entre 30 i 35 milions d’euros de més cada any en la recaptació de l’Estat. “Això no és una pujada de tipus, això no suposa apujar impostos, sinó que el que suposa és que aquells que avui dia no estan pagant comencin a contribuir perquè el país ho necessita”, va assenyalar López, que va indicar que amb aquest ingrés extra es podrien finançar polítiques vinculades a l’habitatge, al salari o a les pensions.

“Necessitem la contribució de les persones que avui dia s’estan escapant de la tributació”, va sentenciar. Precisament, Miró va assegurar tenir constància de “gent que no fa la declaració de la renda” i va instar a “crear un cos d’inspectors”.

tracking