La campanya

Demòcrates vol un passeig embellit al Valira

Sílvia Calvó es va comprometre a reformar el tram que uneix Escaldes i Andorra la Vella

Demòcrates vol un passeig embellit al ValiraRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates es compromet a fer un passeig amb l’embelliment dels voltants del Valira a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, una iniciativa que comptaria amb la col·laboració d’ambdós comuns. Així ho va afirmar ahir la número 1 de la candidatura parroquial, Sílvia Calvó, qui va explicar que, tot i que encara no estan definits els detalls del projecte, aquest servirà per convertir el riu en un eix vertebrador de l’espai públic de les parròquies centrals: “facilitarem l’accés a peu a diferents indrets, ajudant a reduir l’ús del vehicle privat i fomentant hàbits de vida saludables”. A l’acte, que va consistir en un passeig per la zona amb la cònsol menor d’Escaldes-Engordany Trini Marin i els membres de la candidatura de Demòcrates, Calvó va afegir que aquest projecte d’embelliment “servirà per donar continuïtat als treballs d’adaptació i manteniment que s’han fet durant els darrers anys i que han convertit la zona en un punt molt concorregut pels ciutadans i gent que practica l’esport a l’aire lliure”.

En clau parroquial, Demòcrates va aprofitar la jornada d’ahir per reivindicar alguns dels punts del seu programa electoral i llençar diverses propostes. A Canillo, la cap de la llista parroquial, Meritxell Palmitjavila, va reiterar la necessitat de treballar “alineats” per tal que la candidatura transnacional per a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO que inclou, entre altres, el romànic andorrà, prosperi. Ho va fer des de l’església de Sant Joan de Caselles, un dels monuments vinculats a la història d’Andorra que s’inclouen a la candidatura. D’altra banda, la formació taronja vol desenvolupar una infraestructura cultural a la zona de la Massana on està ubicada Casa Parramon. Així ho va afirmar ahir la número cinc de la llista nacional, Ester Molné. Acompanyada pel número 9 a la llista nacional, David Montané, que va assenyalar que l’actuació permetrà “posar en valor” la zona, la qual “és ideal per desenvolupar-hi una infraestructura cultural”, ja que està prop del centre, de l’església i de l’escola bressol. Per la seva part, Molné va destacar que Demòcrates aposta per “valoritzar” els edificis del Govern.

UN REGISTRE D'ANDORRANS A L'ESTRANGER

Demòcrates proposa crear un registre d’andorrans a l’estranger en col∙laboració amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS). Aquesta iniciativa va ser presentada ahir pel cap de llista de la llista parroquial d’Andorra la Vella, Enric Tarrado. El candidat va assenyalar que cal incentivar el retorn de totes aquelles persones que han acabat instal∙lant-­‐se fora del Principat: “molts dels joves que decideixen marxar a estudiar a l’estranger no tornen perquè acaben exercint la seva professió al país on han realitzat els estudis superiors”. En aquest sentit, Tarrado va manifestar que aquesta borsa afavorirà la diversificació de l’economia i facilitarà que les empreses i altres institucions del país puguin estar en contacte per informar sobre pràctiques i oportunitats laborals.

tracking