La campanya

DA aposta per apujar el sou mínim fins als 1.200 euros

Demòcrates va presentar el seu programa a Andorra la Vella amb discursos dels 11 candidats de les llistes procedents de la capital

DA aposta per apujar el sou mínim fins als 1.200 eurosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates va presentar el seu programa electoral a Andorra la Vella en una reunió de poble que va comptar amb un fort component social als discursos dels candidats. El salari mínim i les pensions van ser dos dels temes que es van presentar com a punts forts de la campanya, acompanyats d’altres com l’assistència a les persones amb discapacitat, la inclusió social o la llei d’igualtat de gènere que vol promoure el partit. Roser Suñé, número dos de la llista nacional, va ser l’encarregada d’exposar les propostes dels demòcrates en referència als salaris i les pensions. En aquest sentit, Suñé va defensar una pujada “progressiva” del salari mínim fins a arribar als 1.200 euros i un augment de les pensions per sobre de l’IPC, dos dels punts que porta el partit en el seu programa electoral. D’altra banda, la número dos de la candidatura va criticar els discursos “derrotistes” del Partit Socialdemòcrata (PS) i Liberals, assenyalant que “la fractura no és una imatge que es correspongui a la realitat d’Andorra”.

La reunió de poble va comptar amb la participació dels 11 candidats de Demòcrates que concorreran a les eleccions tant en les llistes nacionals com parroquials procedents d’Andorra la Vella. Tots ells van fer una breu intervenció en la qual van explicar alguns dels punts del programa. Així mateix, tots van destacar les virtuts de Xavier Espot com a candidat a cap de Govern, qui va tornar els elogis afirmant que les candidatures tant nacional com parroquial són les millors de les que concorreran a les eleccions el 7 d’abril. Espot va exposar el programa de Demòcrates explicant que aquest té com a eix vertebrador la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental. El candidat va indicar que l’acord d’associació, el qual va recalcar que és “d’aproximació, no d’annexió”, és un punt fonamental per al desenvolupament econòmic del país. En aquest sentit, va admetre que els avenços del Govern en les negociacions no s’han comunicat degudament, però afirma que el marc institucional i la lliure circulació de mercaderies, els dos aspectes que s’han negociat fins al moment, han tingut resultats positius. En altres qüestions, Espot va defensar l’actual sistema electoral davant les crítiques d’altres formacions polítiques: “Quan parlen de sistema electoral injust, és perquè només volen derrotar Demòcrates.”

Els dos candidats de la llista parroquial, Enric Tarrado i Marc Pons, van parlar del projecte del partit a Andorra la Vella, així com de la candidatura nacional. Introduït per Conxita Marsol, qui va presentar la candidatura ‘taronja’ dient que “no venem sopars a dos duros ni coses irrealitzables”, Pons va fer un repàs de les coses que Demòcrates ha aconseguit a Andorra la Vella durant la darrera legislatura i de les que estan pendents, com el casino o el Museu Nacional. Per la seva banda, el número 1, Enric Tarrado, va parlar d’un projecte de Govern de Demòcrates que “confia en Andorra i en els andorrans”.

DA aposta per apujar el sou mínim fins als 1.200 euros

tracking