Gent gran

Zapatero planteja una pensió mínima ajustada a les necessitats

Zapatero planteja una pensió mínima ajustada a les necessitatsC.G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recentment estrenada junta de la Federació d’Associacions de la Gent Gran va presentar ahir els eixos sobre els quals girarà una acció que van definir com a “continuista”. En aquest sentit, el nou president, Fèlix Zapatero, va afirmar que s’hauria d’establir “un llindar que es consideri l’import mínim per poder viure normalment a Andorra”. Un cop fet aquest primer pas, Zapatero va afegir que s’hauria de parlar de les pensions, la quantia mínima de les quals hauria de situar-se en “1.200 euros”. Tot i això, el president de la Federació va plantejar que aquesta prestació mínima es podria determinar en funció de “la casuística” i de “les circumstàncies personals”. És a dir, en cas que un pensionista o jubilat hagi de fer-se càrrec d’una altra persona o pagar un lloguer la pensió podria ser més elevada, mentre que seria a l’inrevés si el beneficiari de la prestació tingués, per exemple, ingressos extra.

Així mateix, Zapatero va posar sobre la taula la possibilitat d’anar augmentant els 1.200 euros a mesura que creixi el cost de la vida. “1.200 euros avui potser és suficient, però d’aquí a tres o quatre anys ja no ho serà”, va argumentar. En paral·lel, la nova junta també centrarà la seva activitat a aconseguir fer realitat un dels seus punts “prioritaris”, “la generalització del tercer pagador”. “Pensem que si es fa al metge generalista, el sistema informàtic ja estaria preparat per poder fer-ho en la resta de proves, com ara farmàcia, laboratoris o metges d’especialitat”, va subratllar Fèlix Zapatero.

Un seguit de demandes que el nou president de la Gent Gran va justificar adduint que el col·lectiu representa unes “7.000 o 8.000 persones”. “El nostre objectiu és utilitzar la nostra força”, va remarcar, i va recordar que “no som un col·lectiu de 300 persones”. De fet, Zapatero va emfatitzar que “dins d’un esperit de col·laboració amb les institucions”, tindran “paciència”, si bé esperen resoldre els temes que ara estan en standby.

tracking