La campanya

Terceravia proposa destinar el 15% de cessió del terreny a pisos a preu reduït

També planteja incrementar un 15% la volumetria en l’habitatge de nova construcció

Terceravia proposa destinar el 15% de cessió del terreny a pisos a preu reduïtTERCERAVIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Carles Camp, número dos de la llista de terceravia, considera que la solució de la problemàtica de l’habitatge passa per construir pisos a preu reduït. Per aconseguir-ho, “proposem l’aprofitament del 15% de cessió del terreny per destinar-lo a habitatge. D’aquesta manera aconseguirem tenir habitatge a preu reduït a un cost zero per a les administracions públiques i, alhora, tenir habitatge destinat a persones amb pocs recursos o en risc d’exclusió social”. Una altra mesura que proposen és l’increment de la volumetria en l’habitatge de nova construcció, “entre el 5% i 10% del qual es podria destinar a habitatge a preu reduït”.

El candidat a la llista nacional de terceravia va recordar ahir a Sant Cristòfol d’Anyós que l’intercanvi d’informació amb Espanya provoca que bona part del parc immobiliari hagi quedat exclòs del mercat de lloguer, i això és degut al fet que “no tenim estudis d’impacte sobre les conseqüències dels compromisos internacionals que hem contret”. Camp va afegir que “en el seu moment terceravia vam proposar esmenes que no van ser acceptades per DA. La manca de previsió ens ha portat a la situació en què ens trobem avui”. Amb referència a un possible parc públic d’habitatge, considera que no seria una mesura convenient per a un país tan petit com Andorra, i que cal fer el necessari per evitar la creació de guetos.

Una hora més tard els caps de llista de terceravia es reunien amb l’Associació de Gestors de Residus per parlar sobre la cor­recta gestió dels subproductes. Emi Matarrodona, candidata per la territorial d’Andorra la Vella, va explicar que l’associació els va traslladar les seves inquietuds i els van fer diverses propostes, com ara la creació d’una taula nacional per a l’economia circular. “Això pot ser també una manera de crear negocis. La gestió de residus no té l’excel·lència, i de tot el que es recicla ens agradaria que s’aprofités un tant per cent més alt”, afegint que la societat coopera en aquest àmbit però que Govern podria fer més campanyes de sensibilització.

tracking