La Campanya

Liberals proposa una llei amb accions d'ajuda als autònoms

La formació preveu deduccions fiscals, formació gratuïta o protecció en cas de malaltia però no contempla modificacions en la cotització

Liberals proposa una llei amb accions d'ajuda als autònomsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El díptic informatiu sobre la proposta liberal per als treballadors autònoms va ser un dels que van distribuir els candidats en una acció al carrer amb la qual van voler acostar-se a la ciutadania per explicar-li el seu projecte electoral. Es van instal·lar a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella perquè “hem d’intentar que la política estigui més a prop de la gent” i una de les propostes que van traslladar als vianants va ser la llei que prometen per donar una major cobertura als treballadors autònoms.

El candidat a cap de Govern del partit, Jordi Gallardo, va recordar la importància dels treballadors per compte propi en el teixit econòmic i el creixement que ha tingut aquesta activitat els darrers anys i va lamentar que “han estat pràcticament oblidats els darrers anys, excepte per la darrera modificació que es va fer de la Llei de la CASS”. Un canvi que gradua les cotitzacions a la Seguretat Social en funció dels ingressos i que per al candidat liberal “ajuda” malgrat que té inconvenients. “El salari està calculat amb el salari mitjà i molts autònoms no arriben”, va puntualitzar. No obstant això, va admetre que és complicat trobar una alternativa i que per això han buscat d’altres opcions per protegir el col·lectiu. “Si un autònom està de baixa, si no treballa, no té ingressos i llavors és quan se l’ha d’ajudar”, va afirmar el polític. En aquest sentit, el pla dels liberals i que es plasmarà en una llei específica passa per deduccions fiscals per la contractació de familiars, un programa de formació que sigui gratuït, protecció en cas de malaltia o que hagin de cessar l’activitat, una bonificació per maternitat o paternitat o mesures perquè puguin facilitar la conciliació laboral i familiar. “Volem donar altres cobertures i altres ajudes als autònoms que serveixin perquè aquesta feina no sigui tan complicada, sobretot en moments en què l’economia no va tan bé”, va indicar Gallardo. Els liberals també van distribuir informació del seu pla d’ajudes per als joves i de la proposta de donar veu a la ciutadania a través de consultes en temes com l’avortament.

tracking