Societat

La gent gran reclama un llindar mínim de 1.200 euros de jubilació

El president de la Federació, Fèlix Zapatero, ha exposat que també demanaran al nou Govern que s'ampliï el tercer pagador a metges especialista, farmàcies i laboratoris

La Federació de la Gent Gran reclama un llindar mínim per a les pensions de jubilacióC. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova junta de la Federació de la Gent Gran s'ha reunit aquest matí per presentar els punts que defensaran durant els pròxims anys. El president del col·lectiu, Fèlix Zapatero, ha destacat la necessitat d'establir per llei un llindar mínim que garanteixi ingressos suficientsper a queels jubilats puguin subsistir al país i incrementar-los amb l'augment del cost de la vida. Aquesta quantia mínima l'ha situat en els 1.200 euros, tot i que ha exposat que hauria de dependre de la casuística de cada persona, ja que les condicions no són les mateixes per qui ha de pagar un lloguer o cuidar a un tercer i que hauria de ser el Govern qui fes aquesta despesa, i no laCASS.

En referència al tercer pagador, Zapatero també ha explicat que demanaran al nou Govern que s'ampliï a les visites a metges especialista, a farmàcia i laboratoris, ja que molta gent no pot avançar 200 euros per pagar una anàlisi de sang.

tracking