Successos

Cau una xarxa de prostitució amb casa de cites a Escaldes

La vigilància fa que s’hagi gravat els clients des de final del 2018 i poden ser citats a declarar

Operació policial contra una xarxa de prostitució
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La casa de cites estava en un pis d’Escaldes on la parella que regentava el negoci tenia fixa una dona i on, segons la demanda, anaven pujant altres noies per als serveis sexuals. Les que pujaven ho feien fonamentalment de la Seu d’Urgell, segons fonts properes al cas, i podien entrar al país en taxi o en autobús. El local de prostitució funcionava amb contacte previ i hi havia un sistema per publicitar els serveis i perquè els clients poguessin contactar. Les noies estrangeres que s’anava fent pujar s’anaven canviant amb “certa freqüència”, segons va poder constatar la policia en els seguiments i les vigilàncies realitzades al pis.

L’andorrà i la ucraïnesa estan acusats dels delictes d’afavoriment de la prostitució, tràfic d’éssers humans amb la finalitat d’explotació sexual, proxenetisme, blanqueig de diners i matrimoni simulat. Aquest últim càrrec es deu al fet que s’haurien casat per aconseguir els papers amb certa facilitat per a la dona ucraïnesa. En realitat vivien en pisos separats i el que tenien en comú era el negoci. Havien constituït una societat des de la qual gestionaven el negoci de la prostitució. Els fons generats s’acabaven blanquejant i reintroduint en el sistema financer com si fossin legals.

L’acció va ser combinada entre la policia i serveis socials. La dona que va ser localitzada i que exercia de prostituta tenia al seu càrrec una familiar d’edat avançada que es trobava en una situació molt precària. També hi havia un menor d’edat. El personal de serveis socials es va fer càrrec dels tres. Cal recordar que fins a l’entrada en vigor de la nova llei la prostitució no estava literalment considerada com a delicte així com tampoc l’ús dels serveis sexuals. Per aquest motiu, la dona que exercia no ha estat arrestada, tot i que serà citada a declarar com a testimoni.

Clients com a testimonis

L’operació es manté oberta i no es descarten més detencions. El fet que ahir es fes públic el cas provocarà que hi hagi una acceleració de les actuacions. El desmantellament de la xarxa es va fer el 27 de març passat, però la investigació havia començat a final de l’any passat. Aquest fet significa que les gravacions en vídeo que es van fer de les entrades i sortides del pis on tenien lloc els contactes sexuals estiguin enregistrades en els darrers mesos. Els clients no corren en cap cas el perill de tenir problemes penals, però la policia n’haurà de convocar perquè són testimonis de càrrec vitals per poder demostrar que van utilitzar els serveis sexuals i per tant en aquell local s’exercia la prostitució. Precisament les declaracions de la dona que es va trobar al pis com la dels clients són un factor fonamental per poder sustentar l’acusació contra els dos detinguts. La policia no va facilitar, però, el nombre de possibles clients detectats.

Cau una xarxa de prostitució amb casa de cites a Escaldes

Cau una xarxa de prostitució amb casa de cites a Escaldes

tracking