La campanya

Una taxa turística que afavoreixi el sector

L’A afirma que la mesura no s’implantarà d’esquena als hotelers i que serà “moderada”

Una taxa turística que afavoreixi el sector

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els números 1 i 2 de la candidatura de Liberals van acudir ahir a la universitat per presentar davant alumnes i docents els seus plans de futur per al centre d’ensenyament superior, però també per exposar algunes de les línies mestres del seu programa. Es van referir, per exemple, a la taxa turística, deixant clar que no s’ha concebut com una mesura recaptatòria perquè l’administració tapi el dèficit, sinó com una font d’ingressos que ha de revertir en benefici del propi sector. “És un tipus de taxa que ha de tenir un retorn tant per al turista com per a la societat andorrana, que ha de servir per fer polítiques per al sector turístic i que també doni avantatges als visitants”, va asse­nyalar Gallardo. A més, d’un import moderat. Va aclarir que serà un euro però no per nit passada al país, sinó per estada. I s’ha d’aclarir si es pagarà per persona o per habitació.

Consideren que no ha de suposar un fre per a l’activitat del sector hoteler perquè entenen que inclús pot esdevenir un “revulsiu per intentar atreure un tipus de turisme molt més compromès amb el nostre entorn i que encaixa amb el projecte de fer d’Andor­ra reserva mundial de la biosfera”. En tot cas, Gallardo i davant del rebuig que ha generat la taxa turística proposada per la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va voler precisar dues coses: que no la implantaran d’esquena al sector –“les propostes les hem d’implementar de la mà del sector privat”, va assegurar– i que la filosofia de la seva proposta no és la mateixa que la que va llançar la patronal perquè aquella “ha de servir per finançar la institució que ha de pilotar el projecte de la Marca Andorra”.

Una altra de les qüestions que van abordar els candidats va ser la proposta de fer molt més lleuger el cos legislatiu. En aquest sentit, el que proposen és adoptar el model canadenc que “quan aproven una llei intenten derogar una altra que està obsoleta”. Gallardo va aprofitar per criticar la gran quantitat de lleis que DA ha portat al Consell.

UNA RESIDÈNCIA PER ATREURE ESTUDIANTS A L'USDA

Liberals d’Andorra aposta per una major internacionalització de la Universitat d’Andorra i que cada cop més estudiants forans triïn el centre per completar els seus estudis. Per assolir-ho una de les iniciatives que projecten és una residència per facilitar allotjament als alumnes forans. No obstant això, Gallardo va precisar que “no necessàriament ha de ser un projecte exclusivament públic, es pot intentar fer un projecte publicoprivat o fins i tot si hi hagués una iniciativa privada intentar assolir algun tipus d’acord”. La formació també entén que s’han d’alleugerir els tràmits perquè sigui més fàcil que els estudiants estrangers s’hi instal·lin i que l’oferta formativa s’ha d’ampliar. Sobre aquesta darrera proposta, el candidat va dir que s’han de tenir en compte les necessitats del mercat laboral.

tracking