La campanya

SDP defensa ampliar l'hospital construint noves plantes

Proposa aprofitar les obres de la unitat de radioteràpia per edificar a sobre

SDP defensa ampliar l'hospital construint noves plantes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Progressistes-SDP aposta per ampliar l’hospital Nostra Senyora de Meritxell aprofitant la construcció de la futura unitat de radioteràpia, que estarà situada en un espai a tocar del centre mèdic i que ara mateix és una zona d’aparcament. El número 2 de la llista territorial d’Escaldes-Engordany, Marc González, va explicar ahir que els “consta” que la unitat “estaria en dues plantes” i per aquest motiu proposen construir-ne més a sobre. Aquestes, va continuar, servirien “per poder donar una mica d’ajuda amb habitacions o altres unitats” a l’hospital. De fet, González va “exigir” aquesta manera de fer créixer l’hospital perquè “ja que s’efectuaria una obra pública, hauríem de fer una inversió com cal”. Respecte al nombre de plantes que es podrien construir sobre la unitat de radioteràpia, el candidat progressista va admetre que encara desconeix les possibilitats d’edificació, si bé va asse­nyalar que es podria “pujar fins a l’estat actual de l’edifici de l’hospital”. “Que són tres, quatre o cinc, no ho sabem”, va reconèixer.

Una proposta que Marc González va justificar adduint que amb noves plantes es podria acabar amb els moments de saturació que viu puntualment l’hospital. “Ara està a l’ordre del dia que no hi ha habitacions i creiem que Andorra es fa gran i també necessitem donar al turisme un servei de qualitat”, va assenyalar, i va lamentar que “la gent està en esperes de cinc hores als boxs d’urgències”. González va voler deixar clar que són partidaris de la unitat per atendre malalts oncològics, però volen que el futur equipament “es pugui engrandir per poder donar cabuda a més problemes”. “Estem d’acord que es faci una unitat de radioteràpia perquè els nostres veïns no hagin de desplaçar-se a Barcelona o a altres llocs per poder fer el tractament”, va subratllar.

L’hospital, però, “s’està quedant petit”. Segons va insistir el candidat escaldenc, “no podem estar amb famílies que han d’esperar 3 o 4 hores per una reubicació perquè no tenen una habitació”. Pel que fa al cost de la construcció de noves plantes, González va afirmar que “no és d’un volum molt elevat”.

tracking